Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

28/02/2024

Рішення міської ради від 22.02.2024 № 14 рішення / 65 чергова сесія «Про встановлення пільг щодо батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільному підрозділі закладу загальної середньої освіти Гайсинської міської ради»

    На виконання ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», ст. 89 Бюджетного кодексу України, Законів України №76-УШ  від 28.12.2014 року «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» та №474-ІХ від 16.01.2020 року «Про внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах»,  розглянувши клопотання начальника відділу освіти Гайсинської міської ради  від 19.01.2024 року № 01-09/45, міська рада  ВИРІШИЛА:

 

1.Встановити пільги щодо батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільному підрозділі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Бондурі  у 2024 році:

- 100 % - батькам або особам, які їх замінюють, у сім’ях, в  яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищує рівня забезпечення прожиткового мінімуму;

- 100 % - особам,  які оформили опіку над неповнолітніми дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування;

- 100 % - членам сімей осіб, які загинули в ході бойових дій;

- 100 % - сім’ям дітей військовослужбовців, які померли під час проходження військової служби;

- 100% - батькам, чиї діти мають статус постраждалих внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб;

- 100 % - батькам, чиї діти мають онкологічне захворювання;

- 100 % - батькам, чиї діти з інвалідністю;

- 50 % - для батьків багатодітних сімей;

- 50 %  – для батьків, які є учасниками бойових дій;

- 25 % - для одиноких матерів.

 

2. Відділу освіти Гайсинської міської ради (Шрамко В.М.), керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти забезпечити харчування дітей згідно із затвердженими пільгами.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Гукало А.І.).  

      

         Міський  голова                                                               Анатолій  ГУК


Прикріплені файли:

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення