Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

18/04/2024

Рішення виконавчого комітету від 17.04.2024 № №110 «Про організацію роботи щодо реалізації політики відкритих даних Гайсинської міської ради»

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», з метою забезпечення прозорості та підзвітності діяльності Гайсинської міської ради та спрощення доступу мешканців та інших зацікавлених сторін до публічної інформації, а також належної організації роботи з питань оприлюднення та оновлення відкритих даних на Єдиному державному порталі веб-порталі відкритих даних, керуючись законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Гайсинської міської ради ВИРІШИВ:

  1. Затвердити План дій з реалізації політики відкритих даних у Гайсинській міській раді на 2024-2027 роки (далі – План дій), згідно з Додатком 1 до даного рішення.
  2. Затвердити Порядок розміщення Гайсинською міською радою та її виконавчими органами, комунальними підприємствами та закладами наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних (далі-Порядок), згідно з Додатком 2 до даного рішення.
  3. Затвердити Положення про відкриті дані Гайсинської міської ради (далі - Положення), згідно з Додатком 3 до даного рішення.
  4. Виконавчим органам міської ради, комунальним підприємствам та закладам, відповідно до Порядку, затвердженого п.1 даного рішення, своєчасно оприлюднювати публічну інформацію у форматі відкритих даних на Порталі відкритих даних Гайсинської міської ради.
  5. Сектору інформаційних технологій та технічного забезпечення міської ради здійснювати координацію роботи щодо розвитку відкритих даних Гайсинської міської ради та її виконавчих органів, комунальних підприємств міста.
  6. Сектору інформаційних технологій та технічного забезпечення міської ради:
    • забезпечувати розвиток та підтримку Порталу відкритих даних Гайсинської міської ради;
    • забезпечувати технічну можливість автоматичного вивантаження наборів Порталу відкритих даних Гайсинської міської ради до державного веб-порталу відкритих даних;
    • надавати консультативну та технічну допомогу щодо підготовки, форматування та розміщення даних;
    • надавати рекомендації щодо визначення місця публікації, структури, форматів, характеристик паспортів, структур та ресурсів наборів даних;
    • здійснювати ведення загального реєстру наборів відкритих даних;
    • здійснювати автоматизований аналіз оприлюднених даних кожного розпорядника, дотримання встановлених термінів публікації;
    • брати участь у проведені інформаційного аудиту.
  7. Робочій групі з контролю за оприлюдненням наборів даних міської ради у формі відкритих даних, склад якої затверджується розпорядженням міського голови, забезпечувати координацію та контроль за оприлюдненням наборів даних виконавчих органів, які є розпорядниками інформації, у формі відкритих даних.
  8. Сектору інформаційних технологій та технічного забезпечення міської ради до 01 березня року, що настає за роком оцінки, надсилати до Мінцифри заповнену Картку оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних органів міської ради за формою, визначеною у додатку до Порядку щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних розпорядниками інформації на Порталі відкритих даних та на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835.
  9. Сектору інформаційних технологій та технічного забезпечення здійснювати інформування громади щодо розвитку відкритих даних міської ради.
  10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови І.О. Пашистого.

Міський голова                                                                   А.І. ГУК


Прикріплені файли: