Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

01.04.2024 09:44

Хроніка подій та проведеної роботи у Гайсинській громаді за березень 2024

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

Пленарна робота. Протягом березня відбулось планове засідання виконавчого комітету, за результатами якого прийнято- 31 рішення та одна позачергова сесія міської ради за результатами якої прийнято -10 рішень.

Бюджетна сфера. Управління фінансів щоденно виконує завдання пов’язані з бюджетними надходженнями та видатками бюджету, який включає щоденний моніторинг надходжень та виконання міського бюджету по всіх видах доходів, аналіз використання бюджетних коштів за їх цільовим призначенням, забезпечення фінансування структурних підрозділів Гайсинської міської ради та інших отримувачів коштів, виконання контрольних завдань Департаменту фінансів Вінницької обласної військової адміністрації, перевірка та консолідація бюджетної звітності бюджетних установ Гайсинської міської ради, прийом та постійна робота з головними розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, щодо планування, виконання розпису бюджету.

Здійснено моніторинг кредиторської заборгованості в розрізі структурних підрозділів міськради.

За звітний період було підготовлено два службових розпорядження начальника фінуправління. Виконано збір інформації щодо запитів аудиторів та надання відповіді на них. Сформовано перелік клопотань та підготовлено проект рішення до 66 позачергової сесії Гайсинської міської ради «Про внесення змін до бюджету Гайсинської міської територіальної громади». Проведено закупівлі в системі ProZorro, згідно Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою забезпечення максимальної ефективності використання і економії бюджетних коштів.

За узагальненою інформацією начальника фінансового управління Інни Пастух станом на 01.04.2024 року, усі планові показники бюджету Гайсинської територіальної громади за березень виконані в повному обсязі.

Економічна сфера громади працює над аналізом макро та мікроекономічних показників реалізації Стратегії розвитку громади.

У лютому спеціалістами відділу взято участь у вебінарі на тему: «Гранти для бізнесу. Підтримка переробних підприємств», який було організовано Міністерством економіки України та Всеукраїнською асоціацією громад.

З метою профілактики отруєння бджіл, підвищення рівня обізнаності щодо вимог законодавства у сфері бджільництва, за участю представників Управління Держпродспожислужби та власників пасік громади була організована та проведена робоча нарада.

Взято участь у навчально-інформаційному заході: «Актуальні питання реєстрації та подання заявок на підтримку у державному аграрному реєстрі», який було організовано проєктом Європейського Союзу «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні (IPRSA)» у співпраці з програмою «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»

Протягом березня Центром надання адміністративних послуг виконавчого комітету Гайсинської міської ради за місяць прийнято 32 заяви на паспорт громадянина України та 20 заяв на виготовлення закордонного паспорта для виїзду за кордон, видано 25 ID-карток та 25 закордонних паспортів. Сформовано 211 витягів ДЗК та 373 документів-витягів з реєстру територіальної громади. Сектором державної реєстрації загального відділу опрацьовано 193 заяви від громадян, надано 339 усних консультацій, здійснено 1390 реєстраційних дій в Державному реєстрі речових прав, сформовано 36 витягів з Державного земельного реєстру, здійснено реєстрацію(ліквідацію) фізичних та юридичних осіб- 8.

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища щоденно веде прийом громадян з земельних питань, готуються проекти рішення, договори оренди землі, додаткові угоди до діючих договорів, розгляд скарг щодо встановлення меж тощо. Відділом проводиться інвентаризація діючих договорів оренди, проводиться державна реєстрація земельних ділянок у комунальну власність територіальної громади.

За звітний період землевпорядники опрацювали 54 заяви, надали 150 консультацій громадянам з різних питань, підготовили 10 проектів рішень до розгляду на сесії, заключено 10 додаткових угод, укладено 4 договори оренди, опрацьовано письмово 22 звернення громадян.  Зареєстровано 40 ділянок в комунальну власність територіальної громади. Підготовлено документи земельних торгів по двох земельних ділянках у місті Гайсин.

Відділ містобудування, архітектури, ЖКГ, транспорту та інфраструктури є головним розпорядником коштів комунальної сфери та забезпечує реалізацію на території Гайсинської міської ради та старостинських округів державної політики у сфері містобудування та архітектури, здійснює аналіз стану містобудування на території населених пунктів Гайсинської міської об’єднаної територіальної громади, організовує розробку, проведення експертиз і подання на затвердження в установленому порядку генеральних планів та іншої містобудівної документації населених пунктів громади.

Протягом звітного періоду зареєстровано в ЄДЕССБ будівельних паспортів -3, сформовано та видано 38 витягів про реєстрацію адрес, містобудівні умови та обмеження -3. Письмово опрацьовано 61 звернення громадян з різних питань компетенції відділу. Надано 40 консультацій відвідувачам відділу з різних питань. Посадова особа відділу здійснила два попередження про Порушення правил Благоустрою по вул. Північна та Д. Нечая у м. Гайсин.

Комунальна сфера громади працює щодня у штатному режимі з присутнім фактором дефіциту кадрів чоловічих робочих спеціальностей, особливо у експлуатації комунальної техніки.

Комбінат комунальних підприємств протягом звітного місяця вивезли у громаді 1 488 кубів ТПВ (твердих побутових відходів) та 256 кубів РПВ (рідких побутових відходів).

Проведено 24 поховання на Гайсинському кладовищі.

Проведено прибирання доріг та тротуарів від болота на наносного ґрунту по центральним вулицям міста. Щодня дорожніми працівниками підмітаються та прибираються від купи сміття вулиці: 1 Травня, Жовтнева, пл. Героїв майдану, сквер Слави, сквер АТО, Соборна, Заводська, Південна.

Проведено вивіз стихійного сміттєзвалища за ветаптекою по вул. Заводська-Алейна, вивезено сміття з кладовища села Куна, проведено роботи по доставці техніки та підгортання сміттєзвалища в с. Степашки, с. Губник, проведено демонтаж та переніс опори освітлення на перехресті вул. 1 Травня, Грушевського у м. Гайсин. Проведено підсипку доріг в с. Куна буд-відходами та грейдерування вулиць. Також прогрейдеровано вулиці в с. Кочурів та с. Бондури.

Проведено ремонт вуличного освітлення по селам Степашки та Зятківці, Чечелівка, Мар’янівка, встановлення таймерів та запущення ліній. Проведено ремонт вуличного освітлення в м. Гайсин по вул. І.Богуна, Сагайдачного, Бакалова, Райдужна, Західна, Високовича, Братів Котенків, Кривоноса, Б.Хмельницького, І.Франка, по вул. Коцюбинського, Сагайдачного, Горовця, Волонтерів, Молодіжна, М.Вовчка, З.Космодимянської, княгині Ольги, Київська, Заводська, Алейна, Південна,Сонячна, Мазепи, замінено неробочі лампи/світильники на стовпах. Проведено встановлення та налаштування таймерів в с. Губник, Лад-Хутори, Жерденівка, Зятківці.

Гайсинська ЖЕК проводила поточний ремонт конструктивних елементів, технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження згідно плану роботи, а саме: ремонт І та ІІ під., в буд. № 67 по вул. Соборній, виконувався ремонт гребенів даху в буд. № 16, по вул. Штельмаха, ремонтувалась покрівля в І під’їзді, буд. № 58 по вул. Грушевського, проводився ремонт покрівлі в ІІ під’їзді в буд. № 119 по вул. 1 Травня, ремонтувалась покрівля в буд. № 51 по вул. Південній; проводився ремонт вхідних дверей в підвал в ІІ під’їзді в буд. № 121 по вул. 1 Травня, виконувався ремонт шиферної покрівлі в І під., буд. № 62 по вул. Соборній, ремонтувались вхідні двері в побутовому приміщенні в буд. № 46 по вул. Соборній, проводилось улаштування контейнерної площадки біля буд. № 13 по вул. Високовича, виконувався ремонт покрівлі входу в підвал в буд. № 32 по вул. Ів. Франка.

Паралельно проводилась робота по прибиранню прибудинкових територій багатоквартирних будинків, вивозилось гілля, тверді побутові відходи від мешканців багатоповерхових будинків, приватного сектору, бюджетних установ, госпрозрахункових підприємств згідно заключних договорів та заявок від абонентів.

Виконано роботи часткового ремонту водопроводу, прочистці каналізації, ремонту змішувачів, кранів в багатоквартирних будинках, а саме: буд. №1, № 5 по вул. С. Бандери, буд. № 46; № 63; №67 № 69 по вул. Соборній, буд. № 2 по вул. Жовтневій, буд. № 31; № 83; №111, № 113, № 115; № 117, № 121 по вул. 1 Травня, буд. № 68 по вул. Грушевського, буд. № 28, №30 по вул. Свободи, буд. № 13 по вул. Б. Котенків, буд. № 34 по вул. Семиренків, буд. № 41 по вул. Ів. Франко, буд. № 2 по вул. Жовтневій.

Відремонтовано електроосвітлення в під’їздах та квартирах в будинках, а саме: буд. № 46; № 50; № 61 по вул. Соборній, буд. № 5 по вул. С. Бандери, буд. №81, № 109в, № 111; № 115; № 117№ 121 по вул. 1 Травня., буд. № 65 по вул. Південна, буд. № 30 по вул. Свободи, буд. №7, № 13 по вул. Б. Котенків, буд. № 28 по вул. В. Чорновола.

КП «Гайсинводоканал» протягом звітного періоду проводив аварійно-відновлювальні роботи з водопостачання по вулицях міста та населених пунктах громади, підключення нових абонентів, чистку колодязів водовідведення та інші планові роботи.

Ліквідовано пориви на мережах водопостачання внаслідок проведення аварійно-відновлювальних робіт по вул. 1 Травня, вул. Алейна, вул. Леоніда Каденюка, вул. Гетьмана Виговського, вул. Висоцького,  вул. Грушевського,  вул. Небесної Сотні, перехрестя вул. Груднева та Південна, вул. Механізаторів,  вул. Івана Богуна.

Усунуто засмічення каналізаційних мереж внаслідок чистки мережі водовідведення по вул. Південна 11, вул. Чорновола 30, вул. 1 Травня, вул. С. Бандери 8, 10-12,  вул. Робітнича, вул. Б. Хмельницького, вул. Братів Котенків, вул. Жовтнева, в с. Гнатівка.

Здійснено планову заміну приладів обліку водопостачання у абонетів Гайсинводоканал. Виконано регламентні роботи з насосним обладнанням на НС міста.

Взято на баланс КП «Гайсинводоканал» свердловину у с. Лад. –Хутори та ведеться робота з прокладання нової мережі водопостачання і підключення нових абонентів.

Медична сфера громади досі навантажена у зв’язку з високим рівнем захворюваності на різні хвороби інфекційного та неінфекційного характеру. Протягом місяця до сімейних лікарів первинного рівня медичної допомоги звернулися більше 563 особи, виписано 1600 електронних рецептів на лікарські засоби по програмі реімбурсації «Доступні ліки», створено 496 електронних медичних висновків тимчасової непрацездатності, укладено 310 декларацій з сімейними лікарями, у вихідні дні за допомогою до чергових сімейних лікарів звернулася 156 осіб. У стаціонарі Гайсинської ЦРЛ (вторинний рівень) на стаціонарне лікування поступило 1018 пацієнтів, а проліковано та виписано – 971 особа.

Освітянська сфера продовжує працювати над вдосконаленням системи забезпечення освітянських потреб та послуг для дітей шкільних, дошкільних, позашкільних закладів освіти.

Протягом звітного періоду відділом взято участь у наступних зібраннях: у вебінарі: «Трудові відносини в освітній сфері: актуальні законодавчі норми», у засіданні координаційної ради з питань забезпечення безбар’єрності у громадах,  участь в організаційній нараді щодо проведення ІІ та участь в ІІІ етапах національно-патріотичної гри «Сокіл (Джура)»,  проведено день психологічної служби у ЗЗСО І-ІІІ ст. с Карбівка,  взято участь у фотомарафоні «День, який змінив моє життя», взято участь у вебінарі: «Особливості роботи комісії з реорганізації та ліквідації закладів освіти в період воєнного стану»

Прийнято на баланс відділу освіту нового автобуса Еталон, який закуплений за кошти громади на засадах співфінансування з обласним бюджетом.

Продовжуються ремонтні роботи покрівлі закладу середньої освіти у с. Ярмолинці та будівництва  укриття на території загальноосвітньої школи №1 у м. Гайсин.

Продовжуються змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Гайсинської міської ради в різних номінаціях.

Соціальна сфера у громаді працює з усіма соціальними категоріями населення в рамках чинного законодавства. Протягом березня проведено нарахування та фінансування: Проведено нарахування та фінансування: допомоги хворим, які отримують програмний гемодіаліз 8 чол. на суму 23 897 грн.; допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій на проїзд 102 чол. на суму 36 786 грн.; пільги з міського бюджету на опалювальний сезон для пільгових категорій громадян 49 домогосподарствам на суму 49000 грн.; грошової допомоги на/за встановлення пам’ятників на могилах загиблих (померлих) Захисників України 1 чол. на суму 30000 грн; компенсації Гайсинському ККП за поховання військовослужбовців 4097 грн. 2 чол.; допомоги на поховання цивільних – 6 000 грн. 3 чол.; допомоги на народження першої дитини в громаді 10 000 грн.; компенсації за пільговий зв’язок АТ «Укртелеком» 9 735 грн. 57 чол.

Прийнято 34 рішення щодо надання соціальних послуг мешканцям громади. Дані рішення передані до виконання КУ «Центр надання соціальних послуг «Гайсинської міської ради». Проведено 5 засідань комісії для комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг та підготовлено 6 висновків. Надано на постійній/періодичній основі звіти та інформації до ДСМП м. Вінниця, УСЗН Гайсинської РВА та інших організацій.

Відділом соціального захисту Гайсинської міської ради прийнято та передано через ПК «Соціальна громада» 264 заяви для виплати різних видів допомог, компенсацій та пільг, через ЄІСС -32 заяви прийнято 24 заяви для встановлення статусу.

Видано 302 повідомлення про призначення різних допомог. Прийнято 12 заяв на призначення допомог відповідно до програми соціального захисту населення Гайсинської міської ради «Турбота».

Проведено 58 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян для призначення різних видів допомог та пільг.

Для забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації сформовано та передано до Фонду соціального захисту інвалідів 28 справ.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року – № 333 «Про затвердження Порядку компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» прийнято 73 особи.

Спеціалістами відділу постійно проводились консультації мешканцям громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, адміністративних послуг соціального характеру, захисту соціальних прав та інших питань, що відносяться до компетенції відділу.

Культурна сфера є досить важливою для формування національної ідентичності наших громадян, збереження цілісності та суверенності держави. Протягом звітного періоду працівниками МБК (СБК та СК) було проведено 4 поховальних мітинги загиблим воїнам- захисникам. Також було проведено відкриття 2ох меморіальних дошок. Відбувся масштабний благодійний захід «Разом до перемоги» (благодійна ярмарка та концерт) з метою збору коштів для потреб ЗСУ а також концерт до Міжнародного жіночого дня.

В музеях відбулись 91 екскурсія, відвідування складає 762 особи. Парк культури та відпочинку ім.Б.Хмельницького-протягом місяця відбувалось видалення 8-ми аварійно-небезпечних дерев, кронування дерев, висаджено 35 кущів бузку, відбувалось прибирання території.

В Гайсинській кіномережі відбулося 25 сеансів (з них 2- безкоштовні).

Вихованці ДЮСШ та ВП ГО ВФСТ «Колос» прийняли участь в 5-ох чемпіонатах та турнірах різних рівнів, результатом яких є 11 призових місць, 1 перемога, 1 перше місце, 2 других місця та 4 третіх місця.