Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

17.06.2024 13:13

13 червня 2024 року, у міській раді відбулось засідання виконавчого комітету.

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

На порядку денному було розглянуто 36 питань. У роботі засідання взяли участь 26 членів виконавчого комітету.

На початку зібрання присутні вшанували світлу пам'ять, відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави та усіх мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Першим розглянули питання щодо результатів державного фінансового аудиту виконання бюджету Гайсинської міської територіальної громади за 2021-2023 роки.

Відповідно до Аудиторського звіту про результати державного фінансового аудиту бюджету Гайсинської міської територіальної громади за період з 01.01.2021 року по 31.12.2023 року був проведений Управлінням Північного офісу Держаудит служби у Вінницькій області у січні-квітні 2024 року.

Результати аудиторського дослідження засвідчили, що ресурсний потенціал, яким володіє бюджет Гайсинської міської територіальної громади, переважно спроможний самостійно забезпечити надання на належному рівні соціальних послуг жителям громади. Водночас, протягом досліджуваного періоду існували окремі фактори, які перешкоджали в повному обсязі використовувати наявні можливості додаткового наповнення бюджету міської територіальної громади.

У цілому аналіз повноти надходжень і зборів до бюджету міської територіальної громади засвідчив недостатню роботу міської ради стосовно виконання окремих планових показників та використання наявних резервів(можливостей) збільшення дохідної частини місцевого бюджету.

З метою підвищення виконавської дисципліни, якості формування дохідної та видаткової частини бюджету Гайсинської міської територіальної громади, ефективності використання фінансового ресурсу, усім розпорядникам бюджетних коштів надано доручення у відповідний термін провести необхідні заходи та усунути усі недоліки в роботі.

Головним розпорядникам коштів протягом місяця доручено провести інвентаризацію прийнятих програм в частині їх пріоритетності, актуальності та необхідності/повноти фінансування, зобов’язати розробників програм внести зміни до них в частині визначення обсягів ресурсного забезпечення та результативних показників. Про хід виконання вищевказаних доручень, керівники структурних підрозділів повинні інформувати виконавчий комітет Гайсинської міської ради, щомісячно в термін до 15 числа.

Також, рішенням виконкому затверджено Порядок здійснення внутрішнього контролю з організації внутрішнього фінансового контролю у виконавчих органах міської ради, установах та підприємствах, що належать до комунальної власності Гайсинської міської територіальної громади, згідно якого головні розпорядники коштів бюджету міської територіальної громади щороку до 1 лютого подаватимуть звіт виконавчому комітету Гайсинської ради про стан організації та здійснення внутрішнього контролю у розрізі елементів внутрішнього контролю.

Члени виконкому схвалили проект рішення «Про внесення змін до бюджету Гайсинської міської територіальної громади на 2024 р.», який буде розглянутий на черговій сесії за тиждень.

Розглянувши клопотання начальника відділу культури, молоді та спорту міськради Миколи Ричкова, було надано дозвіл на встановлення шести меморіальних дошок на честь загиблих захисників України в межах територіальної громади: Андрюхова

Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету міської ради розширив спектр надання послуг. Відтепер у прозорому офісі можна отримати наступні послуги: внесення змін облікових даних до військового обліку призовників військовозобов’язаних; взяття на облік для виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України; взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України; призначення тимчасової допомоги на дітей щодо яких встановлений факт відсутності батьківського піклування та які тимчасово влаштовані у сім’ї родичів, знайомих, прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу «Дитина не одна»; призначення щомісячної грошової компенсації на дітей, які навчаються в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, закладах фахової передвищої освіти, розташованих територіях радіоактивного забруднення, а також дітей з інвалідністю пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, і які не харчуються в їдальнях зазначених закладів освіти, а також за всі дні, коли перелічені особи відвідували ці заклади, до досягнення ними повноліття; присвоєння спортивних розрядів спортсменам: «кандидат у майстри спорту України» та «І спортивний розряд».

Також, було розглянуто ряд рішень, які стосувалися питання неповнолітніх дітей та недопущення порушення їх майнових прав та інтересів при вчиненні нотаріальних правочинів.

За результатами розгляду з усіх питань порядку денного ухвалено відповідні рішення.