Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

01.10.2024 10:05

Змінено Порядок ввезення та вивезення зразків насіння і садивного матеріалу

652e3201-e41b-4bd1-978b-b55ab4a86264.jpg

Головне управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області інформує суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері насінництва та розсадницва  , що постановою Кабінету Міністрів України від 06 вересня 2024 р. № 1035 «Про внесення змін до Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням» (далі – Постанова) внесено зміни до Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2023 р№ 917 (далі – Порядок). Ознайомитися із змістом Постанови можна за посиланням  https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-poriadku-vydachi-abo-vidmovy-u-vydachi-pereofor-a1035 . Ці зміни внесено з урахуванням вимог Закону України “Про адміністративну процедуру”.

Прийнята постанова врегульовує відносини стосовно адміністративного впровадження між суб'єктами господарювання та органами влади. Зокрема, прийняті зміни дають можливість суб’єктам господарювання на участь в адміністративному провадженні, яке розпочинає Держпродспоживслужба за їхньою заявою.

Зміни стосується тих суб'єктів господарювання, які мають намір ввезти в Україну для селекційних, дослідних робіт і експонування зразки насіння та садивного матеріалу, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні.

Постанова набуває чинності з моменту її опублікування.