Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

21.10.2024 13:29

21.10.2024 відбулось засідання виконкому Гайсинської міської ради

e1131d45-abf2-460f-bcb9-e0899a23c4c4.jpg

21 жовтня 2024 року в Гайсинській міській раді відбулось чергове засідання виконавчого комітету. На порядку денному розглянули 23 питання.

На початку зібрання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Захисників та Захисниць, а також мирних жителів, які стали жертвами військової агресії рф.

Першою щодо виконання бюджету Гайсинської міської територіальної громади за 9 місяців 2024 року звітувала начальниця фінансового управління. Члени виконавчого комітету схвалили проект рішення «Про внесення змін до бюджету Гайсинської міської територіальної громади на 2024 рік».

На клопотання відділу культури, молоді та спорту було надано дозвіл на виготовлення та встановлення 19 –ти меморіальних дошок на честь загиблих захисників України, а саме: Бащенку Р.І., Борщу С.А., Гончаренку Є.М., Кіпоренку Р.І., Кобенку О.В., Куропатві О.А., Лайку О.П., Лукіяненку С.І.,Маляру М.М., Нікішину О.В., Рагачову В.М., Рибаченко М.М., Сафронюку В.А., Сидоренку О.Ю., Тьорлу В. С., Ульянчику О.В., Фандалюку І.Д., Юрченко І.М., Якименку В.В.

Внесені зміни до персонального складу Міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених осіб, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Взято на квартирний облік та включено в список громадян, які користуються позачерговим правом отримання житла.

Також було розглянуто рішення щодо надання компенсації за знищені та пошкоджені обєкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених російською федерацією проти України на території відання Гайсинської міської ради.

У ході розгляду питань створено робочу групу з розроблення Комплексного плану просторового розвитку Гайсинської міської територіальної громади Вінницької області.

Рішенням виконавчого комітету встановлено щомісячну батьківську плату за навчання в Гайсинській музичній школі на 2024-2025 р.р. на рівні 2023 року, а саме: фортепіано-400 грн, скрипка-300 грн, синтезатор-300 грн, гітара-320 грн, домбра-150 грн, бандура -150 грн, баян, акордеон-250 грн, хоровий відділ-200 грн, художній відділ-200 грн, духовий інструмент -180 грн.

На 100 відсотків звільняються від плати: одна дитина з багатодітної сім’ї, але за інших дітей батьківська плата в повному обсязі; діти, батьки яких є учасниками бойових дій, діти загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України; діти ,які мають статус внутрішньо переміщеної особи , постраждалі від воєнних дій та збройних конфліктів; діти з інвалідністю, яким не протипоказане навчання у мистецьких закладах; діти сироти, діти позбавлені батьківського піклування.

Учні з однієї родини, що навчаються у музшколі, сплачують за одну дитину – 100 %, за другу – 50 % батьківської плати.

Також, було розглянуто ряд рішень, які стосувалися питання неповнолітніх дітей та недопущення порушення їх майнових прав та інтересів при вчиненні нотаріальних правочинів.

Розглянуто ряд заяв фізичних та юридичних осіб щодо об’єктів торгівлі, елементів благоустрою та санітарну обрізку та знесення аварійних дерев.

За результатами розгляду з усіх питань порядку денного ухвалено відповідні рішення.