Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

16.01.2023 16:18

16 січня День пам’яті «кіборгів». В Україні вшановують захисників та захисниць, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських терористів.

63c55dae6c380__Користувацькі-розміри-1280x720-px-(7).png

Бої за стратегічний об’єкт велися з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року. Протягом 242-х днів з неймовірною стійкістю, відвагою та незламністю українські військовослужбовці, добровольці, медики та волонтери утримували оборону будівель летовища, а також контролювали навколишні населені пункти.

«Кіборги» витримали – не витримав бетон!», – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Українських захисників «кіборгами» спочатку прозвали самі російські бойовики, які були вражені стійкістю та мужністю наших військових.

Пізніше назва українських захисників Донецького аеропорту «кіборгами» стала символом національної мужності та оплоту народного духу, відданості ідеалам вільної та незалежної України.

Нині наші мужні захисники та захисниці міцно тримають позиції в районі населених пунктів Бахмут та Соледар. Наші «кіборги» не дають шансів російським найманцям, засудженим тюремникам та усілякому мобілізованому «вагнерівському непотребу» пройти коридором ліній української оборони. Усі ворожі атаки та штурми ворогів вчасно відбиваються, а в більшій мірі ліквідовуються завчасно.

Тож, вшануймо всіх тих кременів боротьби, які віддали життя за Україну, і на завжди залишились на полі бою. Вічна пам'ять захисникам і захисницям Донецького аеропорту та України в цілому! Низький уклін Всім хто вистояв! Слава Україні!