Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

27.01.2023 13:04

Сьогодні в Гайсинській громаді пройшли поминальні заходи з нагоди 105-ї річниці бою під Крутами

63d3affe5087c__Користувацькі-розміри-1280x720-px-(10).png

Бій під Крутами для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Очільник громади Анатолій ГУК, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігор Пашистий та начальник відділу культури, молоді та спорту Микола Ричков взяли участь у цеременої покладання квітів до пам"ятної стели борців за Незалежність України на Алеї Слави.

В ці холодні січневі дні Україна відзначає річницю трагедії під Крутами на порозі річниці повномасштабного вторгнення російської федерації на українську землю. Цей день присвячуємо пам’яті молодих і мужніх хлопчаків, а фактично – дітей, які, не вагаючись, віддали життя за незалежну Українську державу. Це спомин про честь та відвагу тих, хто не залишився в теплих домівках, а вийшов один на один з ворогом, виборюючи Україні право на щасливе майбутнє.

29 січня 1918-го кілька сотень молодих українців ціною власного життя намагалися перепинити шлях на Київ російсько-більшовицькій орді. Юнаки, добре знали, що їх чекає. Вони загинули, але передали нам право пишатися їх вчинком, право бути готовим стати на захист своєї Батьківщини. А це найсвятіше і найвеличніше право, що може бути дароване людині.

Та, навіть загинувши у нерівному бою, вони програти не могли – майже через сто років, пам’ятаючи Крути, українці спинили новий наступ російської орди. Той самий ворог, та сама політика Кремля, та вже інші історичні умови. Нині в обороні нашої держави стоїть підтримане всім українським народом, сильне, озброєне і навчене українське військо Збройних Сил України. Урок історії засвоєно добре. Тепер залишилось вигнати ворогів із нашої землі і тільки перемогти!

Все буде Україна! Ми неодмінно переможемо!

Слава Україні!

63d3aff9d03fb.jpg 63d3aff9ea69a.jpg 63d3affa7855c.jpg 63d3affab0033.jpg