Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

02.05.2023 14:13

Нерест-2023: в Гайсинському районі триває весняно-літня нерестова заборона на вилов риби

645241ddef4d6__641a9bf4a9c5f__64101ba870bfb__Користувацькі-розміри-1280x720-px-(5).png

Нагадуємо, що з метою боротьби з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями рибальства, починаючи з 1 квітня по 30 червня 2023 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України триває щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Задля забезпечення комфортних репродуктивних умов для водних мешканців на водоймах у цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

У період нересту ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ вилов одній особі за добу 3 кілограми риби гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Звертаємо увагу, що з цього року, згідно з новими Правилами любительського і спортивного рибальства:

- збільшено з 1 до 2 дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ у період весняно-літньої нерестової заборони;

- дозволено проведення офіційних спортивних заходів у періоди нерестових заборон з берега за межами нерестовищ.

Гайсинське райуправління поліції інформує, що за порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

Правоохоронні ограни вживатимуть максимум заходів щодо припинення протиправної діяльності на воді та недопущення незаконного вилову риби у водоймах області в період нересту та воєнного стану.

Щодо криміногенної ситуації, за минулий тиждень, у період з 24 по 30 квітня 2023 року поліцейські Гайсинського районного управління поліції та підпорядкованих територіальних підрозділів опрацювали 414 звернень та повідомлення громадян про злочини та інші події. У тому числі 49 подій з ознаками кримінальних правопорушень (17 шахрайства, 12 крадіжки, 2 ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, 2 підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, 3 порушення законів та звичаїв війни, 1 злочини у сфері обігу наркотичних засобів, 1 незаконне поводження зі зброєю та інші). Правоохоронці виїжджали на виклики та надавали мешканцям допомогу.

У сфері дотримання безпеки дорожнього руху поліцейськими виявлено та задокументовано 11 випадків керування водіями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння та складено протоколи про вчинення адміністративної відповідальності, передбаченого ст. 130 КУпАП. З них: Гайсинське РУП – 3, відділ поліції № 1 (м. Бершадь) – 1, віділення поліції № 1 (смт Теплик) – 2, віділення поліції № 2 (м. Тростянець) - 2, віділення поліції № 3 (м. Ладижин) - 3.

Шановні громадяни! Якщо ви бачите підозрілих осіб або потенційно небезпечні предмети, негайно телефонуйте на лінію 102. У разі сповіщення про повітряну тривогу негайно вирушайте до найближчого укриття – бережіть своє життя!

344753566_1087423142192094_8319454716181642077_n.jpg