Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

21.05.2023 22:42

Сьогодні Гайсинська об’єднана територіальна громада вшановує пам'ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

646bc5b97b26f__348607285_607980214624557_3363305413538813268_n.jpg

Після широкомасштабного вторгнення російських вбивць на українську землю, терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували військові найманці агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, фільтраційні табори, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з розвалом радянської системи назавжди залишилось в історії. Але як виявилося, ідеологічні спадкоємці радянщини, в особі путінської росії, знову принесли на українську землю масові політичні репресії та смерть.

Все, що ми знаємо про Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, Ізюм, Херсонщину, з огляду на відомості, які надходять з окупованого Запоріжжя, День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення.

Ціною надзусиль і життів українських захисників та захисниць, Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет, а й за те, щоб сталінські методи «великого кровавого терору» не були інструментом політики у 21 столітті.

Про усі жорстокі злочини рф та тодішнього тоталітарного режиму ми будемо пам’ятати завжди.

Жива історична пам’ять українського народу дає нам наснагу боротися, об’єднувати весь цивілізований світ у боротьбі з російським нацизмом. Україна неодмінно переможе! Разом до Перемоги! Слава Україні!

З повагою,

Міський голова Анатолій ГУК