Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

01.07.2023 10:13

У розпал літа підвищений ризик захворіти на кишкові інфекції

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(4).png

Будьте обережні: спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції.

Лише у Києві за останні кілька днів шаурмою отруїлися 70 людей. Загалом в Україні за останні півроку на гострі кишкові інфекції, куди входять харчові отруєння (не включаючи ботулізм та отруєння грибами) захворіли 47 256 людей, а масових випадків отруєнь було аж 77!

Інфекційні захворювання розвиваються дуже швидко і можуть бути дуже небезпечними. А врятувати від них можуть елементарні правила гігієни та прискіпливий підхід до вибору продуктів та готових страв.

Ретельно мийте руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування туалету, тримайте у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі, слідкуйте за терміном придатності, продуктів, які ви вживаєте і використовуйте лише безпечну воду з перевірених джерел.

Якщо у вас є бодай найменший сумнів, що працівники закладу, у якому ви вирішили пообідати чи перекусити, не дотримуються цих простих правил, — не беріть там їжу.

Якщо ви все-таки отруїлись, то з першими симптомами негайно звертайтесь до лікаря.

Джерело: Центр громадського здоров'я МОЗ України

357143921_291856269906461_9142596751763733214_n.jpg 357373649_291856256573129_4239945383351969768_n.jpg 357479768_291856253239796_3579051394760971789_n.jpg