Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

05.08.2023 09:07

Хроніка подій та проведеної роботи у Гайсинській громаді за липень 2023

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

Структурні підрозділи , комунальні підприємства, установи Гайсинської міської ради щотижня звітують міському голові про свою діяльність, виконання планів та доручень. За наданою інформацією виокремлено наступне:

За звітний період відділ архітектури, містобудування, ЖКГ, благоустрою та інфраструктури прозвітував про виконання капітального ремонту під’їзду до с. Крутогорб та ділянки вул. Соборна у с. Крутогоб Кунянського старостинського округу, а також про завершення процедури закупівель на відкритих торгах з особливостями по капітальному ремонту і початок ремонту дорожнього покриття 5 об’єктів: вул. Івана Богуна, 2 пров. Івана Богуна, вул. Набережна, пров. Набережної та 1 пров. Української, в с. Кисляк –вул. Жовтневої. Наразі ведуться підготовчі роботи до капітальної реконструкції дорожнього полотна по вулиці Південна у місті Гайсин.

Спеціалістами відділу проводиться постійна робота з розробки антикризового плану на випадок реагування у разі припинення газопостачання, електропостачання, надання телекомунікаційних послуг на 2023-2024 р.р. Наша громада знову готується до важкої зими на випередження в умовах постійних повітряних загроз та ракетного тероризму рф.

Відділом економіки, інвестицій, регуляторної діяльності та агропромислового розвитку виконавчого комітету Гайсинської міської ради ведеться активна робота по підготовці інформаційної бази щодо об’єктів торгівлі, громадського харчування, АЗС, аптек, ринків розташованих на території громади із зазначенням назви, юридичної та фактичної адреси, ПІБ, номер телефону та електронної адреси власників та керівників, графіку роботи, наявності альтернативних джерел живлення. За результатами роботи ІІ кварталу відділом сформовано звіт по пасажирським та вантажним перевезенням. Систематично оновлюється інформацію про хід виконання збиральної кампанії 2023.

Відділ соціального захисту Гайсинської міської ради є головним розпорядником бюджетних коштів підвідомчих установ та організацій. Щодня приймають різні соціальні категорії населення та сприяють соціальному захисту жителів нашої громади. Більш посилено відділ працює з членами родин полеглих захисників та захисниць, з родинами зниклих безвісти за невідомих обставин та тих, хто перебуває у полоні.

Завдяки роботі відділу соціального захисту Гайсинська територіальна громада бере активну участь у пілотному проекті Міністерства у справах ветеранів по запровадженні посади помічник ветерана у нашій громаді. Ці фахівці мають допомагати і підтримувати ветеранів задля їх повноцінної адаптації до мирного життя після повернення у громаду. 24 липня 2023 року відбулось перше засідання комісії по відбору кандидатів на посаду помічник ветерана. До складу комісії входили представники Гайсинської міської ради, Вінницької обласної адміністрації, Міністерства у справах ветеранів та громадського сектору.

За сприяння відділу соціального захисту Гайсинської міської ради в черговий раз 18.07.2023 р. громадська організація «ВІСь» завітала в Гайсинську громаду. За період роботи організації на території Гайсинської громади з 30.05.2023 р. по сьогоднішній день було надано фінансову допомогу 522 внутрішньо переміщеним особам, що відповідають критеріям вразливості проекту та проживають на території нашої громади.

Освітянська сфера громади завершила навчальний рік у закладах шкільної та дошкільної освіти. Усі школи та садочки прибираються, ремонтуються, облаштовують по можливості додаткові укриття, щоб вчасно розпочати новий навчальний рік. Керівники закладів освіти Гайсинської міської ради взяли у «міжнародній освітній конференції» в рамках мережі Українських Освітніх Хабів за підтримки Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ), в свою чергу методисти та педагогічні працівники дошкільної освіти взяли участь у семінарі на тему: «Стратегія сучасного закладу дошкільної освіти: дорожня карта впровадження. Інноваційна онлайн платформа з щоденним плануванням «Mr. Leader days». Підвищення рівня педагогічної компетенції, залучення у процес безперервної освіти, здобуття нових сучасних методик європейської практики лише сприятиме покращанню методичних навиків педагогів, і позитивно впливатимуть на виховний процес з дітьми.

Протягом липня вся культурна сфера працювала в штатному режимі згідно затверджених планів та календарних подій. Працівники МБК, бібліотечних, музейних установ, кіномережі, міського парку та спортивної школи працювали над благоустроєм своїх прилеглих територій та усували наслідки дощової негоди. Закінчено ремонт та фарбування даху приміщення кінотеатру «Мир».

На початку місяця за організації відділу культури, молоді та спорту і ДЮСШ було проведено турнір з міні-футболу серед ветеранів в пам'ять про полеглого Захисника Артура Горбатюка. На турнір було запрошено чотири команди Гайсина та сусідніх громад: Дашева, Іллінців та Красносілки (Бершадська ТГ). Наша команда зайняла 3-тє місце.

25 липня працівники культури на чолі з начальником відділу культури, молоді та спорту Гайсинської міської ради Миколою Ричковим завітали до міста Вінниці на відкриття персональної виставки нашого земляка, майстра різьби по дереву, заслуженого майстра народної творчості Юрія Дяченка. Ім’я Дяченка Юрія Олександровича занесене до «Сучасної енциклопедії ХХ-ХХІ ст.». За високі творчі здобутки він удостоєний високого звання «Заслужений майстер народної творчості України» (2009 р.). Дяченко Юрій Олександрович народився 26 квітня 1954 року в місті Гайсині. Закінчивши Вінницький медичний інститут ім М.Пирогова (1977 р.), до 2023 року працював лікарем-невропатологом в Гайсинській центральній лікарні, а нині збагачує культурно-духовну спадщину Гайсинської громади вдасними творчими експонатами в в горельєфній техніці різьблення дерева.

Комунальна нашої сфера в липні попрацювала інтенсивніше, оскільки довелося ліквідовувати наслідки штормового буревію ,який наробив немало лихо у містян Гайсина та сільських населених пунктах старостинських округів. Крім, звичайних поривів, косіння трави та сухостою, вивезення сміття, КП «Гайсинська ЖЕК» жваво у дві зміни працювали на понівечених дахах багатоквартирних будинків ,які постраждали внаслідок негоди.

Дощовий ураган добавив роботи і Комбінату комунальних підприємств, збільшивши навантаження щодо вивозу поламаного гілля дерев, розчищення вулиць від болота, наносної землі, каміння та побутових відходів.

КП Гайсинводоканал протягом місяця працював на усіх свердловинах громади, вчасно ліквідовував усі пориви та складні аварії. Найскладнішою була технічна аварійна ситуація по вулиці Соборна 50. Але завдяки професійності та наполегливій праці працівників підприємства містяни отримували воду і найменше відчули тимчасові незручності.

Зусиллями команди Гайсинводоканал було вирішене питання подачі води та функціонування водогону у с. Ладижинські Хутори.

Також, дирекція підприємства веде постійний моніторинг над покращанням надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Відділ охорони здоровя відзвітував, що працює щодня в штатному режимі, надають постійну медичну допомогу усім пацієнтам. За новим етапом медреформи на Вінниччині, Центральна районна лікарня Гайсинської міської ради стала кластерною. Кожна область стане окремим госпітальним округом, який свою чергу поділятиметься на кластери. Згідно з постановою, кластерна лікарня має бути в адміністративному центрі району. Кластерна лікарня – це лікарня по принципу районної, в якій пацієнт зможе отримати медичні послуги при найбільш поширених хворобах в близько 20 різних напрямах. До прикладу, лікування інсульту, лікування інфаркту, терапевтична допомога, неврологічна тощо. Після формування госпітальних округів, пацієнт потраплятиме саме до тієї лікарні, яка відповідає його стану та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування. Нашій громаді доведеться добре попрацювати, щоб відповідати усім критеріям медичної сфери госпітального округу.

Також протягом останнього місяця зазнав значних структурних змін Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Гайсинської міської ради. Рішенням сесії державні реєстратори були виведені в окремий сектор загального відділу міської ради, і відтепер напряму будуть підпорядковуватися міському голові.

З 03.07.2023 року по 31.07.2023 року відділом прийнято та зареєстровано 88 заяв громадян, підготовлено для державної реєстрації 14 договорів оренди та 10 додаткових угод згідно прийнятих рішень. Надано 141 консультація громадянам, підготовлено 64 проекти рішень для розгляду на сесії міської ради. Надано 10 відповідей на листи різних інстанцій та надано 2 відповіді на запити нотаріуса.

Проведено роботу по підготовці та наданню інформації Головному управлінню ДПС у Вінницькій області стосовно земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, а саме земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та для ведення особистого селянського господарства які перебувають у власності громадян із зазначенням ПІБ, цільового призначення, площі, кадастрового номера, адреси.

Спільно із ДП «Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» забезпечено геодезичну зйомку 5 земельних ділянок, для їх формування та підготовки до продажу права оренди на земельних торгах.

Матеріали по двох сформованих земельних ділянках із земель промисловості подано до землевпорядної організації для формування лотів для продажу права оренди.

Управління фінансів щоденно виконує завдання пов’язані з бюджетними надходженнями та видатками бюджету, який включає щоденний моніторинг надходжень та виконання міського бюджету по всіх видах доходів, аналіз використання бюджетних коштів за їх цільовим призначенням, забезпечення фінансування структурних підрозділів Гайсинської міської ради та інших отримувачів коштів, виконання контрольних завдань Департаменту фінансів Вінницької обласної військової адміністрації, перевірка та консолідація бюджетної звітності бюджетних установ Гайсинської міської ради, прийом та постійна робота з головними розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, щодо планування, виконання розпису бюджету.

За звітний період було двічі підготовлено проекти рішень сесії міської ради «Про внесення змін до бюджету Гайсинської міської територіальної громади».

Пленарна робота міської ради ведеться активно у штатному режимі.

У липні проведено 3 позачергових сесії та 1 засідання виконавчого комітету. Двічі збиралися постійні комісії з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва та з питань земельних відносин екології, планування територій, містобудування, будівництва та архітектури. Один раз засіла комісія з питань регуляторної політики, законності, правопорядку, депутатської діяльності, етики та боротьби з корупцією.

Загалом протягом липня було прийнято 16 термінових рішень на сесіях, а також 17 на виконкомі.