Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

22.08.2023 22:27

ЗВІТ секретаря виконавчого комітету Гайсинської міської ради за період роботи січень-липень 2023 р.

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(4).png

Секретар виконавчого комітету здійснює свої повноваження відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», керується нормативно-правовими актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами місцевого самоврядування, рішеннями Гайсинської міської ради та її виконавчого комітету, Регламентами міської ради та її виконавчого комітету.

Функціональні обов’язки секретаря виконавчого комітету затверджені рішенням виконкому №187 від 15 вересня 2021 р. «Про затвердження розподілу основних обов’язків між міським головою, секретарем міської ради, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та секретарем виконавчого комітету».

Рішенням 1 сесії Гайсинської міської ради 8 скликання від 10 грудня 2020 №18 (із внесеними до рішення змінами), затверджений кількісний та персональний склад виконавчого комітету Гайсинської міської ради. Протягом 2023 року, виконавчий комітет працював у складі 34 осіб. Стан відвідування засідань членами виконавчого комітету впродовж звітного періоду, їх активності на засіданнях, перебували на досить високому рівні, що дало змогу оперативно вирішувати нагальні питання забезпечення життєдіяльності громади.

Забезпечено своєчасне доведення необхідної інформації до членів виконавчого комітету шляхом надсилання повідомлень соціальними мережами, що сприяє їх ефективній роботі.

Для регулювання організаційно-процедурних питань діяльності виконавчого комітету, затверджено Регламент його роботи.

Виконавчий комітет працює відповідно затвердженого помісячного річного плану роботи, сформованих на підставі пропозицій виконавчих органів міської ради.

За звітний період підготовлено і проведено 11 засідань виконавчого комітету міської ради, в тому числі 4-х позачергових, в ході яких прийнято 156 рішень.

Усі засідання виконавчого комітету міської ради у звітному періоді були відкритими, проводились гласно з дотриманням принципів законності.

Своєчасно забезпечено оформлення матеріалів та протоколів засідань виконкому, оприлюднення їх на офіційному сайті міської ради.

Відповідно до затвердженого Регламенту виконавчого комітету, засідання виконавчого комітету, як правило, проводиться один раз на місяць, кожної третьої середи, у разі необхідності скликаються позачергові засідання.

Робота виконавчого комітету проводиться згідно Плану роботи, який затверджуються рішенням виконкому.

Так, відповідно до рішення виконкому №2 від 18 січня 2023 р. затверджений Перспективний план роботи виконавчого комітету Гайсинської міської ради на 2023 рік.

Перспективний план роботи виконавчого комітету включає в себе такі розділи:

- Основні питання які плануються для розгляду на засіданні виконавчого комітету;

- Підготовка проектів рішень виконавчого комітету Гайсинської міської ради;

- Підготовка розпоряджень Гайсинського міського голови;

- Контроль за роботою комунальних підприємств та установ Гайсинської міської територіальної громади;

- Організаційна та кадрова робота;

- Участь у підготовці та проведення масових заходів, урочистостей, виставок тощо, відповідно до календарних державних, професійних та інших свят України;

- Календарний план засідання виконавчого комітету Гайсинської міської ради.

З усіх визначених питань Перспективного плану, встановлений термін їх розгляду та відповідальні посадові особи за їх виконання.

Контроль за виконанням Перспективного плану покладений на секретаря виконкому.

З початку року на засіданні виконкому згідно Перспективного плану роботи підготовлені та розглянуті такі основні питання:

- в січні «Про схвалення звіту про виконання бюджету Гайсинської міської територіальної громади за 2022 рік»;

- в лютому «Про справляння плати за землю у 2022 році»;

- в березні «Про проведення в громаді щорічної акції «За чисте довкілля» та заходів з благоустрою та підтриманню чистоти в населених пунктах Гайсинської міської територіальної громади»;

- в квітні «Про координацію діяльності щодо захисту прав та інтересів дітей внутрішньо-переміщених осіб та дітей, батьки яких загинули внаслідок агресії з російським окупантом»;

- в травні «Про підготовку підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери Гайсинської міської територіальної громади до роботи в умовах осіньо-зимового періоду 2023-2024 р.р.»;

- в червні «Про роботу закладів культури Гайсинської міської територіальної громади»;

- в липні «Про роботу відділу «Центр надання адміністративних послуг та Державної реєстрації виконавчого комітету Гайсинської міської ради»;

- а також, в цьому місяці згідно затвердженого Плану роботи виконкому, 16 серпня 2023 р. розглядалося питання «Про підсумки роботи закладів освіти за навчальний період 2022-2023 р.р. та підготовка навчальних закладів до нового навчального року 2023-2024 р.р.»,

з усіх розглянутих вищезазначених питань на засіданні виконкому, прийняті відповідні рішення, доведені до виконавців та взято секретарем виконкому на Контроль за їх виконанням.

Крім запланованих основних питань, на розгляд виконавчого комітету виносились інші питання життєдіяльності громади, це зокрема питання:

- соціально-економічного розвитку територіальної громади;

- бюджету та фінансів;

- житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування;

- соціального захисту населення;

- питання освіти, охорони здоров’я, культури та спорту;

- питання органу опіки та піклування;

- питання приватизації житла та квартирного обліку;

- питання оборонної роботи, тощо.

Також, всі прийняті рішення виконкомом з цих питань доведені секретарем виконкому безпосередньо до зацікавлених сторін та виконавців.

При виконавчому комітеті створено ряд постійно-діючих комісій, роботу яких забезпечує секретар виконкому, а саме:

- Експертна комісія Гайсинської міської ради та її виконавчого комітету (секретар Експертної комісії), проведено в цьому році 1 засідання, на якому схвалено Експертною комісією Проект історичної довідки, опису справ постійного зберігання та опису справ з кадрових питань (особового складу) за 2016-2020 р.р. Наразі проводиться у Вінницькому обласному державному архіві науково-технічне опрацювання архівних документів постійного строку зберігання Гайсинської міської ради 2016-2020 р.р. Всього передано документів Гайсинської міської ради та її виконавчого комітету на упорядкування - 291 справа.

- Опікунська рада при виконавчому комітеті Гайсинської міської ради (голова Опікунської ради), основним завданням опікунської ради є сприяння забезпеченню реалізації прав інвалідів, одиноких громадян похилого віку на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, соціальне обслуговування.

Протягом звітного періоду проведено 7 засідань опікунської ради, розглянуто 26 звернень громадян, з яких:

- майнового характеру -18, в тому числі: оренда земельних ділянок - 4, дарування майна - 5, придбання майна - 3, продаж майна -2, інші питання – 2. Із розглянутих питань, підготовлено позитивних висновків органу опіки та піклування – 21 громадянину, відмовлено – 5 громадянам.

Розглянуто 1 клопотання про подання на присвоєння звання «Мати-героїня». Пакет документів з цього питання оформлений та переданий до Вінницької військової обласної адміністрації, для представлення відповідної кандидатури до нагороди.

- Комісія з питань розгляду та вирішення земельних спорів на території Гайсинської міської територіальної громади (голова комісії), основним завданням комісії є об’єктивне і своєчасне вирішення земельних спорів на території громади щодо меж земельних ділянок, що перебувають у власності і користуванні громадян та юридичних осіб, додержання власниками землі або землекористувачами правил добросусідства.

Ця комісія створена в червні місяці 2023 р., і вже розглянула 3 звернення громадян по вирішенню земельних спорів, зокрема 1 звернення з м. Гайсина, 1 звернення з с. Крутогорб Кунянського старостинського округу та 1 звернення з с. Рахнівки Чечелівського старостинського округу. За результатами розгляду, заявники отримали вичерпну відповідь.

- Комісія із встановлення факту отруєння бджіл на території Гайсинської міської територіальної громади (голова комісії), комісія є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, створена з метою проведення своєчасного обстеження пасік і фіксації випадків отруєння бджіл на території Гайсинської міської територіальної громади.

Комісія в поточному році розглянула 1 звернення жителя с. Рахни Семиріцького старостинського округу. За результатами розгляду факт отруєння бджіл його пасіки не підтвердився, про що було повідомлено заявника.

- Комісія з відбору кандидатів у помічники ветерана Гайсинської міської (голова комісії), створена для забезпечення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад помічників ветерана у Гайсинській міській територіальній громаді, та є постійно діючою, в липні проведено співбесіду з 2-ма кандидатами у помічники ветерана у Гайсинській міській територіальній громаді. За результатами оцінювання кандидати отримали від комісії високий рівень компетенції.

- Орган приватизації житлового фонду Гайсинської міської ради (секретар органу приватизації), створений з метою забезпечення виконання повноважень виконавчого комітету щодо реалізації права громадян на приватизацію житла, здійснення контролю за додержанням чинного законодавства щодо питань приватизації державного житлового фонду.

В цьому році видано громадянам: 3 свідоцтва про право власності на житло, 2 дублікати свідоцтва про право власності на житло, 21 довідку, про те, що участі в приватизації житла відповідні громадяни не приймали, або не використали своє право в повному обсязі.

- Робоча група з перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та демонтажу елементів символіки комуністичного й націонал-соціалістичного тоталітарних режимів на території населених пунктів Гайсинської міської територіальної громади (секретар робочої групи), створена з метою завершення процесу дерусифікації та ліквідації назв топонімічних об’єктів, які пов’язані з державою-агресором російської федерації, впорядкування використання географічних назв у населених пунктах територіальної громади.

Проведено в січні поточного року засідання робочої групи, за результатами рекомендацій комісії, прийняте рішення 45 сесії Гайсинської міської ради №27 від 21 лютого 2023 р. «Про внесення змін до рішення 37 сесії Гайсинської міської ради 8 скликання від 30 серпня 2022 року №3 «Про перейменування вулиць та провулків на території населених пунктів Гайсинської міської територіальної громади».

- Експертна рада з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади» (секретар Експертної ради), створена з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння їм звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади», які зробили вагомий внесок у розвиток громади.

Проведено два засідання комісії, рекомендовано комісією кандидатуру Дверницького Володимира Васильовича, 01.08.1938 року народження, який проживає по вул. Жовтневій, буд.№18 кв.№1 в м. Гайсині Вінницької області, на присвоєння йому звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади».

- Адміністративна комісія міськвиконкому, (заступник голови комісії), є колегіальним органом міськвиконкому. До відання адміністративної комісії належить розгляд справ про адміністративні правопорушення відповідно до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

За звітний період відбулося 9 засідань адміністративної комісії, по результатах яких було розглянуто 27 справи про адміністративні правопорушення та винесено 24 Постанови про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму більше 68 тисяч та 3 Постанови про закриття справ, 6 Постанов були направлені на примусове виконання до Гайсинського районного відділу Державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Крім того, за своїми функціональними обов’язками, секретар виконкому бере участь у засіданнях таких комісій міськвиконкому:

- Комісія з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Гайсинської міської ради, член комісії;

- Міжвідомча рада з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, член комісії;

- Кординаційний центр підтримки цивільного населення Гайсинської міської ради, член Кординаційного центру.

Організаційно масова робота та документування:

Відповідно до розподілу обов’язків, секретар виконавчого комітету здійснює методичне керівництво та контроль за веденням діловодства, забезпечує якісне, своєчасне виконання завдань з питань, що належать до його компетенції, ефективну взаємодію між старостинськими округами Гайсинської міської ради, структурними підрозділами виконавчого комітету, виконавчими органами ради, комунальними підприємствами та установами Гайсинської міської територіальної громади, здійснює організаційне, кадрове, матеріально-технічне, господарське забезпечення апарату виконавчого комітету та старостинських округів Гайсинської міської ради, організовує підготовку засідань та нарад виконавчого комітету, здійснює щоденний особистий прийом громадян з питань, що стосується діяльності виконавчого комітету ради, та вживає заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв та скарг, за дорученням міського голови координує діяльність старостинських округів, дає їм доручення, сприяє організації виконання ними повноважень, виконує інші доручення керівництва міської ради та її виконавчого комітету.

З метою удосконалення порядку документування та організації роботи з документами у Гайсинській міській раді та її виконавчих органах, секретарем виконкому була розроблена та затверджена рішенням виконкому Інструкція з діловодства, яку особисто під підпис доведено до керівників апарату та структурних підрозділів, старостинських округів Гайсинської міської ради та її виконавчого комітету.

З метою систематизації і якісного ведення діловодства в Гайсинській міській раді та її виконавчого комітету, посилення персональної відповідальності працівників апарату управління міської ради та її виконавчого комітету за належну організацію роботи зі зверненнями громадян, службовою кореспонденцією та приведення організаційно-розпорядчих документів у відповідність до чинного законодавства, встановлення єдиної системи формування справ, забезпечення їх обліку, швидкого розшуку документів згідно їх змісту та різновиду, здійснення відбору документів на державне зберігання у процесі діловодства, секретарем виконкому було розроблена Номенклатура справ Гайсинської міської ради та її виконавчого комітету, яка затверджена розпорядженням міського голови від 20 грудня 2021 р. №146-од.

В зв’язку з деякими змінами у структурі та штатної чисельності апарату виконавчого комітету Гайсинської міської ради на 2023 р., наразі готуються зміни до затвердженої Номенклатури справ.

Основою діяльності будь-якої установи є робота з інформацією – її отримання, опрацювання, прийняття рішень та їх виконання. Інформація може бути бездокументною (усною) і документованою, тобто зафіксованою на будь-якому носієві інформації (паперовому, електронному).

В умовах війни, першочергове значення відіграють забезпечення дотримання інтересів національної безпеки, територіальної цілісності, захист життя та здоров’я населення та його життєзабезпечення.

За звітний період опрацьовано задокументованих 2823 службових документів, які надійшли на адресу Гайсинської міської ради, в результаті діяльності виконавчих органів міської ради зареєстровано та надіслано 1395 листів на адресу органів влади усіх рівнів та юридичних осіб.

Одним із кроків до відкритості і прозорості влади є виконання посадовими особами органів місцевого самоврядування вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За звітний період до міської ради надійшло 41 інформаційний запит, які були опрацьовані відповідно до встановленого порядку з дотриманням строків розгляду.

У 2023 році міський голова, для вирішення питань життєзабезпечення громади, врегулювання суспільних відносин видав більше ста розпоряджень з основної та адміністративної діяльності, які секретарем виконкому доведені до виконавців, та взято секретарем виконкому на Контроль по їх виконанню.

Виконавчий комітет спрямовує свою діяльність на посилення виконавчої дисципліни і підвищення відповідальності керівників структурних підрозділів та посадових осіб за виконанням Законів України, розпоряджень та доручень голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, рішень виконавчого комітету, розпоряджень та доручень міського голови, службових документів.

Ведеться постійний контроль за виконанням документів та робота над усуненням випадків неякісного та несвоєчасного виконання поставлених завдань.

Виконавчі органи міської ради протягом поточного року проводили роботу із зверненнями громадян у відповідності до вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», актів Президента України та Кабінету Міністрів України, рішень виконавчого комітету міської ради щодо розгляду звернень громадян.

Звернення громадян надходять до загального відділу міської ради поштою, засобами електронного звязку та під час особистих прийомів.

Працівники виконавчих органів міської ради вживали заходів щодо своєчасного і повного розгляду звернень громадян. Прохання заявників вирішувалися в межах компетенції органів місцевого самоврядування.

Протягом звітного періоду до виконавчого комітету міської ради надійшло 877 звернень громадян, із них колективних – 45, в тому числі 15 скарг.

Найчастіше у зверненнях порушувалися питання земельних відносин, благоустрою, житлової політики. Так, за звітний період надійшло 368 звернень із земельних питань, із них 14 від учасників бойових дій, 154 звернень з питань містобудування та архітектури.

Протягом звітного періоду секретарем виконкому щоденно проводиться робота з відвідувачами міськвиконкому, надаються витяги з рішень та розпоряджень, засвідчує справжність підпису на документах та посвідчує копії документів, здійснює прийом громадян з питань, що стосується діяльності виконавчого комітету ради, та вживає заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв та скарг.

Переважна кількість питань, порушених громадянами стосувалися житлово-комунального господарства, лікування, надання матеріальної допомоги, вирішення соціальних питань тощо.

У виконавчому комітеті міської ради створено належні умови для подання звернень громадянами. Затверджено графік особистих прийомів громадян посадовими особами виконавчого комітету міської ради, секретар виконавчого комітету відповідно до затвердженого графіку проводить прийом громадян щопонеділка з 08 до 12 год. в приміщенні Гайсинської міської ради.

Робота з кадрами та контроль за роботою комунальних підприємств та установ:

Основою кадрового забезпечення є принципи демократичного добору, просування по службі за діловими якостями, постійне навчання посадових осіб місцевого самоврядування, систематичне оновлення кадрів та здійснення контролю за їх діяльністю.

За поточний 2023 рік, секретарем виконкому підготовлено 52 розпорядження з кадрової діяльності, прийнято 6 осіб на роботу у виконавчі органи Гайсинської міської ради.

Станом на 01 серпня 2023 року у структурі міської ради згідно зі штатним розписом налічується 96 посад, з них 77 посадових осіб, 12 службовців, 7 робітників.

Відповідно до плану-графіку підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад за 2023 рік відбулось 45 навчань за програмами постійно діючого та короткотермінового семінару, у яких взяли участь 66 працівників органу місцевого самоврядування та отримали сертифікати або свідоцтва про підвищення кваліфікації 15 посадових осіб місцевого самоврядування.

З метою створення умов для послідовних і узгоджених дій комунальних підприємств і установ, структурних підрозділів Гайсинської міської ради в міськвиконкомі, кожного вівторка, міським головою проводиться оперативна нарада за участю секретаря виконавчого комітету.

Керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів Гайсинської міської ради на оперативній нараді, подають письмову інформацію про роботу за минулий тиждень, виконання доручень керівництва міської ради, контроль за виконання з цих питань покладено на секретаря виконавчого комітету.

369788007_318961203862634_2788113716548457603_n.jpg