Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

10.10.2023 15:18

КП «Гайсинводоканал» інформує про повірку лічильників

6525410776771__387784294_343845468040874_164256765176320158_n.jpg

КП «Гайсинводоканал» повідомляє та нагадує про те, що засоби обліку води підлягають періодичній повірці на підставі Закону України “Про метрологію та метрологічну діяльність” відповідно до міжповірочних інтервалів, які зазначені в паспорті приладу (ів) обліку та визначені нормативно-правовими актами.

Наказом Міністерства економічного розвитку від 13.10.2016 р. № 1747 встановлено міжповірочний інтервал для лічильників води – 4 роки. Більшістю виробників, встановлено термін експлуатації приладів обліку води від 10 до 12 років, отже повірка може проводитись до 3 разів.

Інформація про дату наступної державної повірки вказана в РОЗРАХУНКОВИХ КВИТАНЦІЯХ, які щомісячно надсилаються абонентам КП «Гайсинводоканал», додатково дізнатися про те, чи потребує повірки ваш лічильник, можна в паспорті приладу (ів) обліку, свідоцтві про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки, «ОСОБИСТОМУ КАБІНЕТІ» на сайті «http://haysinvodokanal.com.ua» або звернувшись у відділ збуту за телефонами: (04334)-2-13-40, 0988085466.

Відповідно до положень Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність»: Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено договором.

САМОСТІЙНО РОЗПЛОМБОВУВАТИ ЛІЧИЛЬНИК СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!

(для демонтажу, повірки, заміни засобу обліку води, зверніться в КП «Гайсинводоканал» з відповідною письмовою заявою)

Розпломбування та пломбування лічильників проводиться виключно контролером КП «Гайсинводоканал» із складанням відповідного акту, в окремих випадках розпломбування може проводити представник «Гайсинської ЖЕК» із обов’язковим складанням відповідного акту.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірку лічильників води мають право здійснювати тільки уповноважені організації. Перелік уповноважених організацій на проведення повірки засобів вимірювальної техніки розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства економіки України.

Абонент забезпечує власне помешкання чи домогосподарство повіреним засобом обліку шляхом заміни на повірений новий (новопридбаний), або той, що пройшов повірку в уповноваженій організації та має свідоцтво про проведення повірки. Свідоцтво про повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки – це документ, що підтверджує придатність до подальшого використання лічильника.

Якщо ж повірка виявить несправність/невідповідність метрологічним нормам, оформлюється довідка про непридатність приладу обліку і споживачу необхідно буде придбати новий лічильник на заміну непридатному. В місячний термін, з дня Довідки про непридатність до експлуатації приладу обліку, необхідно провести заміну лічильника на новий. В разі не виконання даної вимоги, оплата за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення буде нараховуватись згідно норм споживання.

Абонентам, які не забезпечать/не виконають повірку засобів обліку у визначений законодавством термін, нарахування оплати за користування послугами централізованого водопостачання та водовідведення будуть проводитись відповідно до норм витрат питної води затверджених виконавчим комітетом Гайсинської міської ради.

З повагою адміністрація КП «Гайсинводоканал»