Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

19.10.2023 09:54

Вчора, 18 жовтня 2023 року, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Гайсинської міської ради.

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

На початку зібрання усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто загинув від рук російських вбивць.

На порядок денний було винесено 29 питань.

Першим схвалили проект рішення «Про внесення змін до бюджету Гайсинської міської територіальної громади на 2023 рік». Про усі зміни до бюджету територіальної громади доповідала начальниця фінансового управління Гайсинської міської ради Інна Пастух.

Про стратегію розвитку Гайсинської міської територіальної громади до 2030 року в новій редакції інформувала начальник відділу економіки, інвестицій, регуляторної діяльності та агропромислового розвитку Гайсинської міської ради Олена Камнєва.

Розглянувши клопотання начальника відділу культури, молоді та спорту було надано дозвіл на встановлення меморіальних дощок на фасадах будівель освітніх закладів полеглим захисникам та захисниці внаслідок військової агресії рф – Сергію Колісніченко (м. Гайсин), Ігорю Добрянському (с. Кіблич) та Анні Кучевській (с. Жерденівка).

Члени виконкому підтримали рішення щодо видачі дубліката свідоцтва про право власності на житловий будинок в с. Жерденівка ради та затвердили попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади щодо ініціювання співробітництва Краснопільської сілької ради та Гайсинської міської ради у сфері надання освітніх послуг діткам з особливими освітніми потребами.

Порушено клопотання перед Гайсинською районною військовою адміністрацією про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» - за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей жительці села Адамівка, Гайсинського району, Вінницької області, яка народила та виховала до восьмирічного віку п’ятьох дітей.

На квартирний облік взято родину військовослужбовця, учасника бойових дій, особу з інвалідністю внаслідок війни І групи, які користуються позачерговим правом отримання житла.

В Гайсинській музичній школі затверджено щомісячну батьківську плату за навчання на 2023-2024 рр., які визначені рішенням виконкому Гайсинської міської ради від 21.09. 2022 р. №203. Вартість навчання не змінилась, збережено 100 відсотків пільгового звільнення щодо батьківської плати: однієї дитини з багатодітної родини, діти батьки яких є учасниками бойових дій, діти, які мають статус внутрішньо переміщеної особи чи постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів, діти з інвалідністю, яким не протипоказане навчання у мистецьких начальних закладах, діти сироти чи позбавлені батьківського піклування. Учні з однієї родини, що навчаються у музичній школі, сплачуватимуть за одну дитину в повному обсязі, а за другу дитину -50 відсотків батьківської плати.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та безпечного переходу проїзної частини пішоходами, Гайсинському Комбінату комунальних підприємств доручено встановити дорожні знаки 5.38.1, 5.38.2 «Пішохідний перехід» та нанести горизонтальну розмітку 1.14.1 «зебра» на перехрестях вул. Північна- вул. Соборна, вул. Волонтерів – вул. Соборна, вул. В. Чорновола -вул. Соборна, вул. Кримська –вул. Соборна, вул. Свободи- вул. Соборна, вул. Відродження- вул. Соборна, вул. Грушевського –вул. Відродження, вул. Грушевського-вул. Свободи, вул. Кримська –вул. Грушевського, вул. Грушевського – вул. В. Чорновола, вул. Грушевського –вул. Перемоги, вул. Грушевського –вул. Волонтерів.

Директор КП «Гайсинводоканал» Сергій Шлапак обґрунтував необхідність проектування та будівництва мереж водопостачання і водовідведення нових користувачів, що розширить абонентську базу в громаді, а також пояснив необхідність встановлення поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для КП «Гайсинводоканал».

Також, було розглянуто ряд рішень, які надавали право вчинення нотаріальних дій законним представникам неповнолітніх та малолітніх дітей, з метою збереження і набуття ними матеріально-майнових прав на об’єкти нерухомості та земельні ділянки.

У ході зібрання надали дозвіл на санітарну обрізку та знесення аварійних дерев в межах територіальної громади та впорядкували адресу шляхом внесення змін

Важливими для громади були питання щодо затвердження проектної документації капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Переяславській, 2 пров. Переяславської, 2 пров. Громадянської, вулиці і провулку Штельмаха у місті Гайсин та вул. Курортна у с. Губник. Члени виконавчого комітету надали дозвіл на проектування доріг по вул. Марка Вовчка, 3 пров. Заводської, 2 пров. Івана Франка.

При достатній наявності фінансових ресурсів у територіальній громаді вищевказані вулиці будуть заасфальтовані .

Вісьмом дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

За результатами розгляду з усіх питань порядку денного ухвалено відповідні рішення.