Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

26.10.2023 12:00

Гайсинський комбінат комунальних підприємств повідомляє

653aa952569e8__396707126_352759827149438_7921613082379234833_n.jpg

Зсилаючись на лист від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області щодо висновків випробувального центру з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про непридатність споживання води на території міста Гайсин. Питна вода, яка була відібрана з шахтних криниць громадського користування м. Гайсин не відповідає вимогам ДСанПіНУ (санітарним правилам і нормам), а саме за фізико-хімічними показниками є значне перевищення загальної жорсткості, яке зафіксовано у криниці по вул. Братів Котенків 66 (колишня Тімірязєва) та підвищений вміст нітратів у криниці загального користування по вул. Коцюбинського 8 у місті Гайсин.

Прохання до мешканців міста на певний час обмежити споживання води з вищевказаних криниць та користуватися водою безпечного походження!

Воду з колодязів, відповідно до методики, доведеться відкачати, очистити стіни від нальоту, а дно від осаду та сміття, продезінфікувати. Після цього треба заповнити резервуар і знову відкачати воду. Користуватися колодязем можна лише після наступного заповнення та проведення лабораторного контролю води в ньому. До речі, процедуру очищення потрібно проводити раз на рік.

Не використовуйте воду з природних джерел, поки спеціалісти центрів контролю та профілактики хвороб не проведуть її лабораторне тестування на вміст небезпечних речовин та збудників хвороб. Водночас можуть знадобитися довгострокові запобіжні заходи (зокрема, повторне тестування), щоби впевнитися в безпеці води.

Пам’ятайте, якщо ви помітили у себе чи своїх близьких ознаки інфекційних захворювань чи отруєння – терміново зверніться до лікаря!