Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

26.10.2023 14:55

У вівторок, 24 жовтня 2023 року, в Гайсинській міській раді відбулась чергова 58 сесія 8 скликання.

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

На початку зібрання міський голова Анатолій Гук запропонував усім присутнім вшанувати пам'ять полеглих захисників та захисниць та усіх мирних жителів внаслідок повномасштабної збройної агресії рф.

Також очільник громади привітав з днем народження депутатку Тетяну Нагонюк, після чого відкрив сесію. На порядку денному було розглянуто 103 питання. У роботі сесії взяли участь 28 депутатів та міський голова. Сесію провели з маленькою перервою протягом 3 годин. Три питання порядку денного було знято на довивчення.

Першу частину сесії депутати заслуховували звіти заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ігоря Пашистого, начальника відділу культури, молоді та спорту міської ради Миколи Ричкова, начальника юридичного відділу апарату виконавчого комітету міської ради Олександра Міщенко, директора Гайсинського комбінату комунальних підприємств Віталія Ковальчука за період роботи за 2022 року та 9 місяців 2023 року. Всі звіти прийняті до відома депутатського корпусу.

Важливим питанням для громади було затвердження нової редакції Стратегії розвитку Гайсинської міської територіальної громади до 2030 року.

Зроблено перший крок до боротьби з безпритульними тваринами в межах нашої громади - депутати прийняли програму поводження з безпритульними тваринами, регулювання їх чисельності, профілактики та боротьби зі сказом у населених пунктах Гайсинської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.

Знову Гайсинська громада виділила чималу суму на підтримку Сил оборони України. Також під час сесії розглянуто чимало програм та внесені зміни до них. На підставі змін до програм, були внесені зміни до бюджету громади та виділені кошти в межах кошторисних призначень.

Змінено структуру та штатну чисельність комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Гайсинської міської ради, а також затверджено нову редакцію їх статуту.

Затверджені в новій редакції статути Комунального некомерційного підприємства «Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської міської ради» та комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Гайсинської міської ради». Крім того, депутати зменшили статутний капітал КП «Гайсинводоканал» та затвердили нову редакцію статуту комунального підприємства.

На сесії розглянуто та погоджено норми витрат палива на роботу шкільного автобуса, який нещодавно придбали коштом громади для с. Кіблич.

Відділ освіти Гайсинської міської ради взяв на баланс підвальне приміщення вбудованого в будівлю ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Кіблич, окремо розташоване підвальне приміщення ЗЗСО І-ІІ ст. с. Ладижинські Хутори, окремо розташоване приміщення погребу ЗЗСО І-ІІ ст. с. Жерденівка, окремо розташоване підвальне приміщення погребу ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Кисляк для використання їх як найпростіших укриттів для учнів та педагогічного персоналу вищевказаних освітніх закладів та включення їх до фонду захисних споруд громади.

Відтепер Гайсинська міська рада здійснюватиме повноваження у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме проведення державної реєстрації народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті на території м. Гайсин. Рішенням сесії виконавчим органом ради, якому делеговано дані повноваження визнано «Центр надання адміністративних послуг» Гайсинської міської ради. Незабаром у прозорому офісі реєструватимуть створення нових роди та поповнення їх сімейного складу маленькими українцями.

З метою вшанування громадян, які внесли значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Гайсинської міської територіальної громади, відповідно до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади», затвердженого рішенням 45 сесії Гайсинської міської ради 8 скликання №33 від 21 лютого 2023 р., на підставі підсумкового Протоколу №2 засідання членів експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади» від 05 липня 2023 р., депутати вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин Гайсинської міської територіальної громади» Дверницькому Володимиру Васильовичу1938 року народження, за особистий внесок у розвиток культури Гайсинської міської територіальної громади, збереження народної творчості, звеличення рідного краю Гайсинщини та активну громадську позицію.

Знову змінився склад постійних комісій Гайсинської міської ради. У склад постійної комісії з питань охорони здоров’я, санітарного нагляду та соціального захисту населення увійшла новообрана депутатка від політичної сили Українська Стратегія Гройсмана - Інна Єльцова.

В результаті щільних обговорень затверджено антикризовий план реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та надання телекомунікаційних послуг на 2023-2024 роки у Гайсинській міській територіальній громаді Вінницької області. Віримо, що нашій громаді більше не доведеться працювати у пітьмі внаслідок ракетного тероризму росіян.

За результатами розглянутих проектів прийнято більшість рішень на користь жителів громади.

Насамкінець, нагадуємо, що за тиждень з усіма прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на офіційному сайті Гайсинської міської ради за посиланням: https://haisyn-municipality.gov.ua/documents

Усім миру, здоровя та найшвидшої прийдешньої Перемоги для нашої України!

Тримаємо стрій! Підтримуємо ЗСУ! Слава Україні!

395285897_352854950473259_367780001567157658_n.jpg 395340997_352854927139928_3425060572592195216_n.jpg