Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

01.11.2023 14:59

Хроніка подій та проведеної роботи у Гайсинській громаді за жовтень 2023

65424bd74ec80__396722595_355859936839427_2560604541576427737_n.jpg

На виконання розпорядження від 07 червня 2023р. № 26-од., за результатами щотижневої наради міського голови Анатолія Гука з начальниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств Гайсинської міської ради, в громаді за жовтень 2023 було виконано:

Пленарна робота ради відбулась сесійно. За звітний період проведено 1 засідання чергової сесії, за результатами роботи було прийнято 102 рішення. У вересні відбулось одне чергове засідання виконавчого комітету, за результатами якого було прийнято – 29 рішень.

Центром надання адміністративних послуг за місяць прийнято 28 заяви на паспорт громадянина України та 23 заяви на виготовлення закордонного паспорта для виїзду за кордон, видано 32 ID-картки та 43 закордонних паспорта. Сформовано 353 витяги ДЗК.

Фінансовим управлінням Гайсинської міської ради підготовлено ряд проектів рішень, які стосувалися фінансової сфери бюджету громади. Здійснено аналіз щодо виконання бюджету громади по видатках та надходженнях. Проведена робота з головними розпорядниками бюджетних коштів. Проводиться інтенсивна підготовка проекту бюджету на 2024 рік та розглядаються пропозиції від основних розпорядників коштів. Зареєстровано електронні висновки та повідомлення на повернення та переміщення помилково перерахованих та зайво сплачених податків до міського бюджету. Участь у навчальній програмі «Кроки для спеціалістів. Формування та затвердження місцевого бюджету 2024» на навчальній платформі «U-LEAD».

Відділ містобудування, архітектури, ЖКГ, благоустрою та інфраструктури Гайсинської міської ради у вересні контролювали роботи з капітального ремонту дорожнього покриття на об’єктах: в м. Гайсин по вул. Південна (завершення чорнового шару асфальтування, встановлення бардюрів від кругового перехрестя до Гостинного Двору); по вул. Набережна, по вул. О Гончара, вул. Гетьмана Сагайдачного. На Прозоро завершені торги та підписано договори на виконання капітального ремонту об’єктів благоустрою дорожнього покриття по вул. Нагірна (від. пров. Штельмаха до вул. Скальна) та капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці та провулку Євгена Танцюри в м. Гайсин. На швидкість процесу виконання робіт по асфальтуванню вулиць вливає державна мобілізація осіб призовного віку у лави ЗСУ та погодні умови.

КП «Гайсинська ЖЕК» виконали наступні види робіт та послуг:

- роботи щодо поточного ремонту конструктивних елементів, технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження: проводився ремонт вхідних сходів у трьох під’їздах і роботи по фарбуванню газових труб в буд. №31 по вул. 1 Травня, роботи по склінню вікон у 1-му під’їзді в буд. 115 по вул. 1 Травня, ремонтні роботи вхідного козирка 6-го під’їзду в буд. №65 по вул. Соборна, ремонтні роботи 1-го під’їзду в буд.53 по вул. Соборна. Ремонт вхідних сходів 3-го під’їзду, ливневої труби біля 1-го під’їзду в буд. 61 по вул. Соборна, ремонт вхідних дверей 1-го під’їзду в буд. 121 по вул. 1 Травня, ремонт другого під’їзду в буд.51 по вул. Соборна, штукатурка стіни в 3-му під’їзді буд. 107 А по вул. Заводська, ремонт шиферної покрівлі в буд. №69 по вул. Південна, прочищено димові та вентиляційні канали і шахти у буд. №83 по вул. 1 Травня, ремонт штахетного паркану біля буд.№62 по вул. Соборна,

-виконувались роботи часткового ремонту системи водовідведення, прочистки каналізаційних мереж, ремонту зміщувачів, кранів в багатоквартирних будинках за адресою: вул. 1 Травня буд. 83, 109 В, 111, 113, 115, 119, 121 А, вул. Семиренків буд.34, вул. Жовтнева буд.2, вул. Івана Франка буд.41, вул. Алейна буд.20, вул. Степана Бандери буд.5, 8, 10, вул. Соборна буд. 46, 61, 62, , 64, 65,69, вул. Алейна буд.12, вул. Б. Хмельницького буд.8, вул. Заводська буд.107 А, вул. Чорновола буд. 28, вул. Грушевського буд.68, вул. Кримська 1

- ремонти електроосвітлення в під’їздах та квартирах будинків по вул. 1 Травня буд. 31, 109 А, 109В, 113, 115, 117, 121, вул. Кримська буд.1, вул. Братів Котенків буд. 7, 13, вул. Соборна буд. 46, 69, вул. Степана Бандери буд.10, 12, вул. Грушевського буд. 38А., 68, вул. Івана Франка 30, 41 вул. Жовтнева 2, вул. Північна буд.69, вул. Заводська 107 А.

КП «Комбінат комунальних підприємств» зібрали та вивезли 1736,3 кубів ТПВ та 612 кубів РПВ від різних категорій абонентів.

Виконано скошування трави по вул.Бакалова, вул.Волонтерів, вул. 1 Травня (від Київської до Сонячної), району Белендійка, вул. Груднева, вул. Ярова, вул. Південна, вул. Заводська,

-проведено ремонт вуличного освітлення по вул.Гагаріна, вул.Скальна, вул. Набережна 14, вул. Заводська, вул. Леонтовича, вул Бакалова, 2 пров. Княгині Ольги, вул. Козацька, вул. Княгині Ольги, в с. Мар’янівка.

-прибирання сміття, скошування трави, обрізка гілля та вивіз сміття з місцевих кладовищ громади.

-проведено захоронень на місцевому кладовищі -

Протягом місяця підміталися вулиці та прибиралися клумби по вулицях: 1Травня, Жовтнева, Волонтерів, Івана Богуна, вздовж 1 Травня, площа героїв Майдану, сквер Слави, сквер АТО.

Проведено ремонт фонтанів, замінено насос водопостачання, вивезено відходи асфальту та розгорнуто проїзди на місцевому кладовищі, вивезено зрізане гілля з вулиць і околиць міста, ліквідовано стихійне сміттєзвалище по вул. Громадянська, демонтаж господарського приміщення на території ЗЗСШ№4 екскаватором, демонтовано та замінено хрест на могилі пам’яті Жертв Голодомору.

Здійснено переведення таймерів вуличного освітлення по Гайсинській територіальній громаді. Здійснення обслуговування. Відновлено секції загородження на перехресті вулиць Жовтнева та Заводська. Біля закладів дошкільної та шкільної освіти розчищено дорожні знаки від зарослі дерев.

Зачищені водовідводи по вул. Ярова та 4. Пров. Б. Хмельницького.

Здійснено 23 поховання на місцевому кладовищі.

За звітний період КП «Гайсинводоканал» були проведені основні роботи на мережах централізованого водопостачання та водовідведення, а саме:

-ліквідація поривів на мережі водопостачання бул. Б. Хмельницького, вул. Вознюка буд. 2, вул. Братів Котенків, вул. Леонтовича, перехрестя вулиць Братів Котенків та Відродження, вул. Південна, вул. Промислова, вул. Винниченка, вул. Грушевського, бул. Вокзальна 35, вул. Студентська, вул. Винниченка, вул. Жовтнева, вул. Шевченка, вул. 1 Травня-Соборна.

-усунуто засмічення каналізаційних мереж по вул. Кримська буд.1, 2 пров. Робітничої, вул. Соборна буд.64, 65, вул. Івана Франка буд.31, 41, вул. Південна буд.65,67, вул. Братів Котенків буд.13, вул. 1 Травня буд. 113

Також було виконано заміну мережі водогону по вул. Студентській, реконструйовано мережу водогону соціального об’єкту в с. Гунча, виконано ремонтні роботи мережі водогону в с. Лад. Хутори, здійснено аварійно-відновлювальні роботи на насосній станції ВНС Кочурів, зроблено промивку каналізаційних насосних станцій по вул. Івана Франка та вул. Робітнича, прокладено мережі водопостачання по вул. Українська, вул. Грушевська, вул. 1 Травня, вул. Перекопська та мережі водовідведення по вул. Б. Хмельницького, підключено нових абонентів до мережі по вул. Українська, 2 пров. Української, вул. Паркова.

Виконана підготовка до реконструкції мережі водопостачання по вул. Жотнева. Зроблено заміни індивідуальних приладів обліку водопостачання(лічильників) по вул. 1 Травня, вул. Соборна, вул. Громадянська, провул. Скальної.

КП «Гайсинтеплотехсервіс» виконав усі роботи до обслуговування об’єктів опалювального сезону 2023-2024р.р та вчасно розпочав опалювальний період. За звітний період здійснено ремонт газової засувки у дитячому садку №7 «Берізка», встановлено генератор та підключено його до системи енергопостачання в ЗДО «Факел» №5.

Відділ освіти Гайсинської міської ради успішно розпочали початок нового навчального року 2023-2024 у дошкільних та шкільних закладах громади та провели урочисті заходи з нагоди Дня знань з дотриманням усіх безпекових заходів.

Протягом місяця взято участь у мистецькому заході «Вільні сини України» з нагоди Дня пам’яті захисників України полеглих за її територіальну цілісність та державний суверенітет. Опрацьовано та відкрито результат відкритих торгів та визначено переможця на капітальний ремонт даху будівлі ЗЗСО І-ІІ ступенів с. Ярмолинці.

Взято участь у регіональному форумі з питань реалізації у Вінницькій області Стратегії реформування шкільного харчування.

Продовжуються роботи щодо виготовлення проектів на будівництво бомбосховищ у школах, де відсутні укриття цивільного захисту.

Заклади освіти долучилися до Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр», організований Міністерством культури та інформаційної політики України спільно з Національною суспільною телерадіокомпанією України.

Лідерами учнівського самоврядування закладів освіти та педагогами –кураторами взято участь у засіданні членів молодіжного руху «Лідер» Гайсинської громади. Заклади освіти були задіяні у флешмобі «Я знаю, ти мене почуєш», організованого до дня Захисників і Захисниць України.

Здобувачі освіти взяли участь у 8-му обласному Форумі українських патріотичних справ дітей та молоді «Ми-Українці» у м. Вінниці. Молодіжний рух «Лідер» Гайсинської ТГ Бомко Анастасії та її куратора Васильчук Галини у засіданні обласної академії управлінської майстерності.

Директорка ІРЦ Лариса Фурсова взяла участь у тренінгу «Майстер сенсорно інтегративної терапії» у м. Бершадь.

Відділ економіки, інвестицій, регуляторної діяльності та агропромислового розвитку Гайсинської міської ради на постійній основі проводять моніторинг грантових програм, виконують збирання оперативної інформації щодо ходу виконання польових робіт і збиральної кампанії 2023.

Взято участь в навчаннях спеціалізованих служб цивільного захисту. По старостинських округах проведено роботу з старостами щодо продовження термінів подання інформації про отримувачів ваучерів на отримання ветпрепаратів.

Підготовлено квартальний звіт за ІІІ квартал 2023 року по пасажирським та вантажним перевезеннях в Гайсинській територіальній громаді.

Підготовлено проект розпорядження про створення робочої групи щодо розробки заходів по реалізації Стратегії розвитку громади 2024-2026р.р.

Спеціалісти відділу взяли участь у інформаційному семінарі, який проводила «Агенція регіонального розвитку Вінницької області» на тему: «Особливості подачі заявок для участі в державній програмі єРобота: грант на власну справу»

Відділ охорони здоровя Гайсинської міської ради є головним розпорядником коштів медичної сфери у громаді, який координує діяльність «Центру первинної медико-санітарної допомоги Гайсинської міської ради» та «Гайсинської центральної районної лікарні Гайсинської міської ради».

КНП «ЦПМСД Гайсинської міської ради» надав первинну невідкладну медичну допомогу - 1052 особам , виписали 1234 електронних рецептів на лікарські засоби по програмі реімбурсації «Доступні ліки», уклали 573 декларації.

Крім того було відновлено водопостачання у АЗПСМ с. Губник, відремонтовано дах на ФАП у с. Тарасівка,

Взято участь у навчаннях на теми: «Епілепсія» та «Нейропротектори у практиці сімейного лікаря», «Алергічні захворювання у практиці сімейного лікаря»,

КНП «Гайсинська ЦРЛ Гайсинської міської ради» прийняла на лікування 1111 осіб, виписали –1068.

Також проводились роботи поточного ремонту в приміщені поліклінічного відділення кабінету функціональної діагностики та коридору та роботи щодо централізованого постачання кисню до акушерсько-гінекологічного відділення, ремонтні роботи у кабінеті «Довіра», ремонтні роботи перев’язочного кабінету у хірургічному відділені. Розпочато роботи по капітальному ремонту та реконструкції даху головного лікувального корпусу.

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища щоденно веде прийом громадян з земельних питань, готуються проекти рішення, договори оренди землі, додаткові угоди до діючих договорів, розгляд скарг щодо встановлення меж тощо. Відділом проводиться інвентаризація діючих договорів оренди, проводиться державна реєстрація земельних ділянок у комунальну власність територіальної громади. У жовтні зареєстровано ділянки по Карбівському, по Бондурівському та Губницькому старостинському окрузі в комунальну власність.

Спільно ДП «Вінницький науково-дослідний інститут та проектний інститут землеустрою» забезпечено та виготовлено проекти землеустрою щодо відведення трьох земельних ділянок, право оренди яких буде продане на земельних торгах, а саме земельна ділянка площею 2,32 га, площею 1,33 га та 1,42 га.

Підготовлено матеріали для проведення земельних торгів ділянки водного фонду за межами с. Ярмолинці площею 0,7051.

За звітний період прийнято 60 заяв та підготовлено 36 проектів рішення на розгляд сесії.

Відділом соціального захисту Гайсинської міської ради за звітний період проведено нарахування та фінансування:

Проведено нарахування та фінансування:

• допомоги хворим, які отримують програмний гемодіаліз 22741,94 грн., 8 чол.;

• допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій на проїзд 27464,20 грн., 75 чол.;

• компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на приміських та міських маршрутах загального користування 178922 грн,. в т. ч. ПрАТ АТП 10506- 59443 грн., АТП «Плюс» -66589 грн., ФОП Чайковський Л.І. -52890 грн.;

• вартості поховання військовослужбовців ККП Гайсинської міської ради 5 особам на суму 18932 грн.;

• компенсації пільгового проїзду АТ «Укрзалізниця» 4525,51 грн.;

• компенсація пільговим категоріям населення послуг зв’язку АТ «Укртелеком» 5344,30 грн.;

• одноразова допомога при народження 2 дітей – 5000 грн.

• допомоги відповідно до постанови КМУ від 23.09.2020р. № 859 „Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі» - 36 чол. на суму 66700 грн.

Прийнято 37 заяв для виплати допомоги на опалювальний сезон членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Прийнято 38 рішень щодо надання соціальних послуг мешканцям громади. Дані рішення передані до виконання КУ „Центр надання соціальних послуг” Гайсинської міської ради.

Проведено 95 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян для призначення різних видів допомог та пільг.

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 17.05.2023р №100 «Про надання повноважень щодо складання акту встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групами та особами, які потребують постійного догляду» та наказу начальника відділу соціального захисту було складено акт встановлення факту здійснення догляду №11 від 24.10.2023 за адресою с.Тарасівка , вул.Українська, буд.33.

Надано на постійній/періодичній основі інформації та звіти до ДСМП м. Вінниця, УСЗН Гайсинської РВА та інших організацій.

Прийнято 57 заяв для надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах та іншим категоріям громадян та 3 заяви на поховання.

Відділом соціального захисту Гайсинської міської ради прийнято та передано через ЄІССС 8 заяв, через ПК «Соціальна громада» 315 заяв для виплати різних видів допомог, компенсацій та пільг; 2 заяви на професійну адаптацію та видано 46 повідомлень про призначення допомог.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» у відділ звернулось 94 особи з яких 94 призначено компенсацію.

Для забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації сформовано та передано до Фонду соціального захисту інвалідів 27 справ.

Прийнято 29 заяв для встановлення відповідного статусу пільгової категорії та видано 66 посвідчень багатодітних родин.

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми Відділом соціального захисту Гайсинської міської ради спільно з ВОПО «Джерело Надії», КУ «Центр надання соціальних послуг» Гайсинської міської ради, управлінням соціального захисту населення Гайсинської РВА, Гайсинською філією Вінницького обласного центру зайнятості в нашій громаді була проведена інформаційна кампанія «Ні, торгівлі людьми!»

Протягом жовтня місяця спеціалісти відділу пройшли онлайн навчання з наступних тем: «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та професійно надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців та фахівчинь», «Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна» та «Протидія та попередження булінгу». Начальник відділу взяла участь у форумі «Вінниччина без торгівлі людьми».

Спеціалістами відділу проведено 1029 консультацій мешканцям громади з питань застосування законодавства щодо соціальної підтримки населення, надання соціальних послуг, адміністративних послуг соціального характеру, захисту соціальних прав та інших питань, що відносяться до компетенції відділу.

Відділ культури, молоді та спорту Гайсинської міської ради відповідав за проходження усіх заходів культурно-меморіального характеру у громаді.

Протягом звітного періоду відбувались репетиції народного театру та записи солістів МБК. Також проведено мітинг пам’яті воїна ЗСУ О.Гарнюка в м.Гайсин та А.Кичикулова в с.Рахни. До Дня захисників та захисниць України здійснено покладання квітів на Алеї Слави та на міському кладовищі воїнам-захисникам України, також здійснено зйомку тематичного відеоролика. 29.09 проведено відкриття пам’ятної дошки воїну ЗСУ М.Кривошапку в с. Куна.

Працівниками СБК та СК до Дня захисників і захисниць України було підготовлено привітання в режимі онлайн, проведено короткі мітинги, відвідано могили полеглих захисників., напередодні було упорядковано усі могили та пам’ятники. Також продовжувались роботи з упорядкування прилеглої території. Проводились тематичні заходи до Дня працівників освіти «Осінь дарує квіти вічній професії на Землі». Проведена вітальна програма «З Днем довкілля» та до Дня бібліотеки «Хай двері широко відкриті ведуть до знань золотої скарбниці». Проводилась гурткова робота.

04 жовтня в рамках навчальної екскурсії - експедиції, студенти усіх курсів ц/к декоративно-прикладного мистецтва Тульчинського фахового коледжу культури було організовано екскурсію до музею гончарного мистецтва ім.братів Герасименків с. Новоселівка та екскурсію до могили славетної майстрині бубнівської кераміки Фросини Іванівни Міщенко, проведено майстер клас.

В музеї Василя Стуса відбувалися зйомки фільму про Василя Стуса за підтримки «Миронівського хлібопродукту». Також 07 жовтня відбулася зустріч з керівниками МХП та вручення сертифікату переможця конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти Україно!», який був оголошений фондом «МХП – Громаді».