Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

13.12.2023 11:00

У жіночій консультації Гайсинської центральної лікарні відтепер можна зробити кольпоскопію та якіснну діагностику жіночого здоров"я БЕЗКОШТОВНО

657ac4273f2e5__410008921_377277098031044_8762390129630827877_n.jpg

Колектив Комунального некомерційного підприємства "Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської міської ради" висловлює щиру подяку Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації, міжнародній гуманітарній організації «Лікарі світу», та особисто керівнику Обласного Перинатального Центру Інні Кукурузі за підтримку та сприяння оснащення жіночої консультації КНП Гайсинська ЦРЛ ГМР сучасним та необхідного у практиці кожного гінеколога медичним обладнанням, а саме - цифровим портативним кольпоскопом LAPOMED R (720pHD).

Дане медичне устаткування допоможе покращити якість надання медичної допомоги жіночому населенню

Кольпоскопія - це наочний та достовірний метод обстеження, що дозволяє:

- профілактикувати онкозахворювання шийки матки у жінок;

- проводити раннє виявлення диспластичних процесів шийки матки та проводити їх своєчасне лікування

- якісно проводити щорічні профілактичні гінекологічні огляди

Проведення процедури кольпоскопії:

Процедура здійснюється за допомогою кольпоскопа. Об'єкти розглядаються з 30-кратним збільшенням. Шийку матки обробляють за допомогою спеціальних розчинів, які дають можливість детально досліджувати можливі патології. Кольпоскопія безболісна. Біопсія шийки матки, яка може проводитися в процесі кольпоскопії, є вилученням шматочка тканини для подальшого дослідження. В цьому випадку є можливість поставити максимально точний діагноз. Кольпоскопія, доповнена спеціальною камерою, називається відеокольпоскопією. В цьому випадку відеозображення подається на монітор, що дозволяє проаналізувати стан слизової оболонки в щонайменших подробицях. Крім того, в результаті процедури залишається відеозапис.

Діагностика патології шийки матки у жіночій консультації КНП Гайсинська ЦРЛ ГМР з допомогою отриманого кольпоскопа дозволить вчасно виявити проблему, обрати правильне лікування та зберегти репродуктивний потенціал жінок.

Тож всіх бажаючих запрошуємо до нас на консультацію лікаря акушер- гінеколога та обстеження.