Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

14.02.2023 19:38

В Кіблицькому старостаті Гайсинської громади чергова жалоба.

63ebc77e924c4__Користувацькі-розміри-1280x720-px-(3).png

Пекельний лютий приніс до с. Мелешків трагічну звістку про загибель юного захисника України Арканюка Дмитра Георгійовича, 1998 року народження.  
Плакало сніжним дощем небо над Мелешковом, а холодний вітер обсікав сльози рідних та близьких спочилого воїна. У день закоханих прощалися з коханим і кохаючим красенем... Лиш подекуди мокрий сніг залипав на обличчях учасників похоронної процесії, і нагадував що на дворі "найдовший кровавий лютий", а сусід, котрий колись називався братом, безжально вбиває цвіт української нації!
Як же сильно болить душа та омивається кров’ю серце, коли ми проводжаємо у засвіти - молодих Героїв, які полягли за Україну, і відтепер поповнюють лави Небесного Воїнства. 
Наш герой народився 28 листопада 1998 року в с. Мелешків, де закінчив середню школу. В 2013 Дмитро Георгійович вступив до Вінницького медичного коледжу, отримавши медичну освіту. З 2018 року наш земляк проходив строкову військову службу у місті Харків, після чого підписав контакт та вступив до лав Національної Гвардії України. 
Дмитро проходив військову службу в лавах Національної Гвардії України, у військовій частині 3017, на посаді сержанта. Під час служби в НГУ неодноразово виконував бойові завдання в зоні операції об’єднаних сил на Сході України, був учасником бойових дій. 
Майже рік тому, під час повномасштабного вторгнення  продовжував хоробро виконувати свій військовий обов’язок перед Батьківщиною. Адже, маючи медичну освіту неодноразово рятував життя побратимам на полі бою. 
09 лютого Дмитро Арканюк прийняв свій останній бій неподалік Бахмута, що на Донеччині, отримавши травми несумісні з життям. 
 «Наш Діма був справжнім воїном, вірним, надійним другом, люблячим сином та онуком, молодшим надійним братом, чуйним, доброзичливим, щедрим, усміхненим, веселим хлопцем. Завжди підтримував батьків та бабусю. Будував плани на майбутнє, мав свої мрії. І ніщо не віщувало лиха…»,- так у соціальних мережах написала про загиблого староста Кущинецького та Кіблицького старостинського округу Наталя Манелюк. 
Вічна пам’ять відважному воїну, щирі співчуття рідним і близьким загиблого, - сказав міський голова Гайсинської громади Анатолій Ілліч Гук під час мітингу-пам’яті полеглому захиснику України.  
З неймовірним теплом та трепетом згадували полеглого його вчителі та директор школи. Усі некрологи хапали за душу та стискали груди. 
Поховали юного бійця на кладовищі у с. Мелешків з усіма військовими почестями. Схиляємо голови в глибокій скорботі. Висловлюємо співчуття рідним полеглого воїна. Нехай душа Дмитра упокоїться з миром. Світла пам’ять Герою!  Герої не вмирають…

63ebc7557bd39.jpg 63ebc755c6229.jpg 63ebc757d3369.jpg 63ebc759ef020.jpg 63ebc75ceeefa.jpg 63ebc75e6de1b.jpg 63ebc75f2957e.jpg 63ebc76047f48.jpg