Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

15.02.2023 09:32

Шановні ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав та ветерани локальних воєн!

63ec8b78695fa__FB_IMG_1676446256631.jpg

 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Після Другої Світової війни війська Союзу Радянської Соціалістичної Республіки брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат. Неоголошена війна тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти.
Цього пам’ятного дня ми низько схиляємо голови перед нашими земляками – солдатами і офіцерами, і  збережемо вічну пам’ять про загиблих, яким не судилося повернутися додому. Низько вклоняємося тим, у кого афганська війна відібрала близьких та рідних.
 З шаною звертаємось до тих, хто живе поряд з нами. Ми дуже вдячні всім вам, хто продовжує брати активну участь у розбудові держави, громадському житті, патріотичному вихованні молодого покоління.  І сьогодні дуже багато з Вас продовжує виконувати всій громадянський обов`язок пліч-о-пліч з усіма нашими Героями та волонтерами у боротьбі за територіальну цілісність, задля миру та збереження незалежності нашої держави, внаслідок агресії росіян. 
Низький уклін вам, миротворці. Хай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!  Наснаги вам, щастя, радості, успіхів у праці на благо своїх родин та рідної України!
Честь і слава Вам, шановні ветерани Афганістану!
Слава Україні! Героям Слава!

З повагою,
міський голова                                     Анатолій ГУК