Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

28.04.2023 09:49

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці.

644b6c7dd9f06__343476870_1005225723798602_97531535029957603_n.jpg

Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. Двадцять років тому, 28 квітня 2003 року День охорони праці вперше відзначили офіційно.

Наше сьогодення – це повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України, де виробництво, промисловість і працівники – стоять міцною лінією оборони, стикаючись з величезною кількістю ризиків та небезпечних втрат.

У 2023 році Міжнародна організація праці визначила тему Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі – «Безпечне та здорове виробниче середовище є фундаментальним принципом і правом на роботі».

Враховуючи повномасштабну збройну агресiю росiйської федерацii проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, вci зусилля країни спрямованi на захист Батькiвщини.

В умовах збройної агресії російської федерації в Україні тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних та здорових умовах. Україна несе колосальні втрати у цій війні вони зростають внаслідок загибелі людей на своїх робочих місцях. Так, за час збройної агресії рф під час виконання трудових обов’язків на виробництвах постраждало 3065 працівників у тому числі 520 – зі смертельним наслідком.

Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кiлькiстю нових, в тому числi смертельно небезпечних ризикiв, що призводять до погiршення умов працi в ycix галузях економiки. Україна несе великi втрати в цiй вiйнi i цi втрати збiльшуються внаслiдок загибелi працiвникiв на робочих мiсцях. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого потрібно підготуватися належним чином.

Отже пам’ятаймо, що охорона життя і здоров’я людини має важливе значення та безпосередньо впливає на її працездатність, а відтак – на добробут і подальше відновлення країни після закінчення війни.

Та ми все подолаємо і обов’язково переможемо!

Все буде Україна!