Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

01.05.2023 13:52

🏗 Реформа містобудування: оцифровано майже 100 державних будівельних норм В Єдину державну електронну систему

64523d0a44b27__344713259_193497060170769_5800456589112150838_n.jpg

У сфері будівництва (ЄДЕССБ) завантажено 97 оцифрованих державних будівельних норм (ДБН) та змін до них.

Раніше вони були доступні тільки у паперовій формі, що створювало незручності для розробників проєктної документації, експертних організацій, замовників будівництва та загалом учасникам будівельного ринку.

💬 «Ці кроки — частина послідовної роботи Міністерства з покращення прозорості будівельної сфери. На початку квітня відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва в ЄДЕССБ та на порталі data.gov.ua. В березні запустили на порталі Дія е-кабінет, в якому відображаються всі документи будівельної сфери, в яких користувач вказаний як Замовник будівництва.

В найближчі місяці на порталі також з'явиться можливість роботи з актуалізованими версіями документів та редакціями документів, а також пошук по централізованому глосарію термінів», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

📌 Ознайомитись з державними будівельними нормами можна за посиланням: https://e-construction.gov.ua/laws/doc_type=2

Оцифрування всіх державних будівельних норм проводилось в рамках співпраці із проєктом «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який реалізується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та фінансується Урядами Німеччини та Швейцарії.

📒 Процес оцифрування ДБН та завантаження їх на портал Е-системи розпочався зі стартом впровадження ЄДЕССБ у 2020 році Основні набори вже були доступними для роботи в зручному форматі, а тепер всі ДБНи розміщені на порталі https://e-construction.gov.ua/ в розділі «Реєстри»/ «Законодавчі та нормативні акти».

На порталі зберігається інформація як про чинний документ, так і про зміни, які були ухвалені до нього, що дозволяє легко побачити, що саме змінилось у новій редакції.

Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації Україниза підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.