Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

13.12.2023 08:47

Проект рішення "Про бюджет Гайсинської міської територіальної громади на 2024 рік" для публічного обговорення

Користувацькі-розміри-1280x720-px-(4).png

Про бюджет Гайсинської міської територіальної громади на 2024 рік

Керуючись Бюджетним кодексом України (зі змінами),відповідно до пункту 23 частини 1 статті 26, статей 59 та 61 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», розпорядження Вінницької обласної військової адміністрації «Про бюджет Вінницької області», враховуючи погодження постійної комісії міської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, міська рада ВИРІШИЛА:

 

1.Визначити на 2024 рік:

доходи бюджету міської територіальної громади у сумі 439695393 гривень, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 433035093 гривень та доходи спеціального фонду міського бюджету – 6660300 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки бюджету  міської територіальної громади у сумі 439695393 гривень, у тому числі видатки загального фонду міського бюджету – 433035093 гривень та видатки спеціального фонду міського бюджету – 6660300 гривень;

оборотний залишок бюджетних коштів міського бюджету у розмірі                100000 гривень, що становить 0,02 відсотка видатків загального фонду міського бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд міського бюджету у розмірі 300000 гривень, що становить 0,07 відсотка видатків загального фонду, визначених цим пунктом.

 

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету міської територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами, згідно з додатком 3 до цього рішення.

 

3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти, згідно з додатком 5 до цього рішення.

 

4. Затвердити на 2024 рік обсяги капітальних вкладень у розрізі інвестиційних проектів, згідно з додатком 6 до цього рішення.

 

5. Затвердити розподіл витрат бюджету міської територіальної громади на реалізацію місцевих  програм у сумі 301054327 гривень, згідно з  додатком 7 до цього рішення.

 

6. Установити, як виняток відповідно до статті 23 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», податок на доходи фізичних осіб зараховується до загального фонду міського бюджету в розмірі 64 відсотки.

 

7. Установити, що у загальному фонді місцевого бюджету на 2024 рік:

      1) до доходів загального фонду  бюджету міської територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України;

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України.

 

8. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету міської територіальної громади на 2024 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 691, 71 Бюджетного кодексу України;

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15 та пунктом 2 частини 3 статті 15  Бюджетного кодексу України.

 

9. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету міської територіальної громади, згідно з статтею 691 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статті 71 та статтею 72 Бюджетного кодексу України, а кошти, отримані до спеціального фонду згідно з відповідними підпунктами абзацу 1 пункту 7 цього рішення, спрямовуються відповідно на:

- на реалізацію заходів по охороні навколишнього природного середовища та раціональному використанню природних ресурсів (за рахунок надходжень екологічного податку);

- на утримання бюджетних установ ( за рахунок власних надходжень бюджетних установ);

- на здійснення заходів із землеустрою.

 

10. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками міського бюджету видатки загального фонду на:

                 оплату праці працівників бюджетних установ;

                 нарахування на заробітну плату;

                 придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

           забезпечення продуктами харчування;

                 оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

             соціальне забезпечення;         

           поточні трансферти місцевим бюджетам.

 

         11. Дозволити фінансовому управлінню міської ради отримувати в органах Державної казначейської служби України короткотермінові позики на покриття тимчасових касових розривів міського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, відповідно до статті 43 та пункту 1 статті 73 Бюджетного кодексу України.

 

         12. Головним розпорядникам коштів  бюджету міської територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

         1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

         2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

         3) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

         здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2025 року;

         оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

         4) забезпечення в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати;

         5) проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених в кошторисі.

 

13. Керівникам установ, головним розпорядникам коштів міського бюджету:

1) до закінчення першого кварталу 2024 року внести пропозиції щодо приведення мережі та штатів бюджетних установ у відповідність до виділених асигнувань на фінансування галузей соціально-культурної сфери, забезпечивши при цьому неухильне виконання вимог Бюджетного кодексу України щодо утримання керівниками бюджетних установ чисельності працівників та здійснення фактичних видатків на заробітну плату (включаючи видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу) лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах;

2) на усіх стадіях бюджетного процесу вживати заходів по безумовному виконанню пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України щодо недопущення незабезпеченої потреби із виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетних закладів;

3) в бюджетних закладах, у яких допущена незабезпечена потреба із заробітної плати, усі кошти спрямовуються насамперед на обов’язкові виплати із заробітної плати;

4) видатки, пов’язані із стимулюванням, преміюванням працівників бюджетних закладів здійснюються виключно після забезпечення обов’язковими складовими заробітної плати в річному вимірі.

 

14.  Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України щодо передачі коштів у вигляді міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами, а саме передача коштів до міського бюджету здійснюється шляхом підписання Угод між відповідними радами на виконання заходів окремих програм, які в обов’язковому порядку узгоджуються з структурними підрозділами міської ради за галузевим профілем та фінансовим управлінням міської ради.

 

15. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року.

 

16. Додатки 1-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

 

17. На виконання вимог пункту 4 статті 28 Бюджетного кодексу України відділу інформаційної діяльності, зв’язків з громадскістю, інформаційних  технологій та технічного забезпечення міської ради (Максимчук О.О.) опублікувати дане рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.

 

18. Контроль за виконанням цього рішення покласти на міськвиконком та постійну комісію міської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (Гукало А.І.).

 

 

        Міський голова                                                      Анатолій ГУК

 

Додатки:

 Фінансування міського бюджету на 2024 рік      

Розподіл витрат міського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у 2024 році                                    

Доходи міського бюджету на 2024 рік                        

Міжбюджетні трансферти на 2023 рік