Гайсинська територіальна громада

Вінницька область, Гайсинський район

21.01.2023 09:08

Напередодні Дня Соборності України, міський голова Анатолій Гук поклав квіти біля пам`ятної стели борців за українську державність та соборність.

63cce130c78e6__Користувацькі-розміри-1280x720-px-(8).png

 У заході взяли участь заступник міського голови Ігор Пашистий, начальник відділу культури, молоді та спорту Микола Ричков, працівники закладів культури міста, члени громадських організацій, жителі громади та ЗМІ.
Присутні вшанували загиблих воїнів АТО/ООС, які віддали життя за мир, цілісність і незалежність України та поклали квіти до Меморіального комплексу. Пам’ять борців за незалежну, соборну Україну учасники заходу вшанували хвилиною мовчання…
В цьому році наша держава це свято відзначає в умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками. 22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української народної республіки (1918р.) ІV Універсалом Центральної Ради та Акту злуки ЗУНР та УНР (1919р.) в єдину Україну. 
Остання подія набула історичного значення, адже в результатів об’єднання утворилась єдина соборна українська держава. Соборність передбачає не лише пам'ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове та важливе. Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян України, а  й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії росіян. 
Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому наша соборність на порядку денному національних завдань.  Цілісна Україна – це повернення окупованих територій Криму, і окремих районів Харківщини, Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя. 
Наша запекла боротьба з російськими негідниками за свою землю продовжується, і ми до останнього будемо боротися за нашу Соборність та Незалежність. 
Гайсинська громада активно долучилася до відзначення даного свята. Ми твердо переконані, що тільки в єдності наша країна зможе зберегти незалежність, яку відстоювало не одне покоління українців. Слава Україні!
 

63cce12b1ba9c.jpg 63cce12b2eaa4.jpg 63cce12be460f.jpg 63cce12bf0a20.jpg 63cce12c91804.jpg